İmam hatiplere rekor başvuru « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 04:36

İmam hatiplere rekor başvuru

Uluslararası imam hatip liselerine 80 ülkeden 2 bin 100 öğrenci başvuru yaptı. Mülakatlar TDV tarafından Kazakistan’da yapılıyor

reklam
İmam hatiplere rekor başvuru
Son Güncelleme :

09 Haziran 2016 - 14:14

171 views

Türkiye’deki uluslararası imam hatip liselerine rekor başvuru yapıldı. Bu okullarda eğitim ve öğretim görmek isteyen 80 ülkeden toplam 2 bin 100 öğrenci başvuruda bulundu. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliğiyle organize edilen uluslararası imam hatip liseleri ve ilahiyat fakültesi öğrenci seçimi mülakatları ise Kazakistan’da devam ediyor. TDV’nin hem yurt dışı hem de yurt içindeki okullarında çok sayıda öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen TDV eğitim uzmanı Önder Koğak ise “Vakıf, 11 ülkede lise ve üniversite düzeyindeki 18 okulda 3 bin 635 öğrenciye eğitim desteği sağlıyor” dedi. Kayseri, Konya ve İstanbul’da iki olmak üzere Türkiye’de 4 uluslararası imam hatip lisesi bulunduğunu söyleyen Koğak, bu okullarda farklı ülkelerden bin 20 öğrencinin eğitim aldığını ifade etti.

597 MEZUN VERİLDİ
Türkiye’de ilahiyat alanında lisans ve lisansüstü eğitim imkânı da sunduklarını söyleyen Koğak, “13 ilahiyat fakültesinde 48 ülkeden 306 öğrenci lisans, 31 ülkeden 134 öğrenci ise lisansüstü düzeyinde eğitim görüyor. 597 öğrenci mezun oldu. Ülkelerine dönenler ilahiyat fakültelerinde, müftülüklerde, üniversitelerde, çeşitli kurum ve kuruluşlarda görevler yaparak ülkelerinin ilmi, dini ve kültürel gelişimine katkı sağlıyorla”diye konuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.