HDP Hatay: Asgari ücret 6 Bin TL olmalı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 13:39

HDP Hatay: Asgari ücret 6 Bin TL olmalı

Halkların Demokratik Partisi Hatay İl Eş Başkanları Kerem Nalbant ve Aysel Eşiyok, asgari ücret beklentilerini paylaştı.

reklam
HDP Hatay: Asgari ücret 6 Bin TL olmalı
Son Güncelleme :

03 Aralık 2021 - 16:47

358 views

HDP Hatay: Asgari ücret 6 Bin TL olmalı

Halkların Demokratik Partisi Hatay İl Eş Başkanları Kerem Nalbant ve Aysel Eşiyok, asgari ücret beklentilerini paylaştı.

reklam


HDP’liler, asgari ücretin 6 Bin TL olması gerektiğini belirtiler. HDP İl Eş Başkanları, yaptıkları açıklamada; “Sarayın 2022 bütçesi TBMM de görüşülüyor… Yine halklara ve emekçilere kaynak çıkmadı. Meclis de görüşülen bütçe, savaşın, yandaşın ve faizin bütçesidir. Sarayın Bütçesi , emek sömürüsünün,gelir adaletsizliğinin,bölgesel eşitsizliğin,doğa katliamının,cinsiyet ayrımcılığının bütçesidir. Saray bütçesi, israfın, yolsuzluğun,talanın ve rantın bütçesidir. Buna mecbur değiliz! Gelinen son aşamada ülke tarihinin en derin, ekonomik, siyasal ve diplomatik krizini yaşıyor. Toplumun ezici çoğunluğu açlık ve yoksulluk sınırının altında sefaletli yaşam tarzına mecbur bırakılırken, yandaşların bir eli yağdan diğer eli baldan hiç eksik olmuyor. Saray iktidarının, kur faiz ve enflasyon karşısındaki çaresizliyi ekonomide telafisi zor yaralara sebep olmuştur. Bugün T.C Merkez bankasına doğrudan saraydan gelen talimatlar ülke içinde ve dışında, ülke ekonomisine ve saygınlığına güvensizliği arttırmıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelecek ülke uçacak demişlerdi. Ancak gelinen aşamada 5 müteahhit ve bir avuç riyakar yandaş dışında halinden memnun kimse yok.

REKLAM

BÜTÇE DENGESİNİ BOZAN EMEKÇİLER DEĞİLDİR

Esnaf, memur işçi,köylü ve çiftçi perişan durumda. Kimse önünü göremez oldu. İcralık dosyalar tüm zamanların rekorunu kırıyor. Üniversite öğrencileri barınacakları yer bulamadıkları için haftalardır,sokakta ve parklarda yatar oldular. Başta, elektrik, mazot ve gübreye art arda yapılan fahiş zamlar yüzünden çiftçilerin beli iyice bükülmektedir. Milyonlarca hektarlık toprak terk edilirken beraberinde on binlerce çiftçi de üretimden kopmuştur. Tam da bu manzaranın yegane müsebbibi, demokrasiyi, insan haklarını ve hukuk devletini hiçe sayan ‘Tek Adam’ yönetim anlayışıdır. Bu sistem doğası gereği krizi beraberinde getirmiştir. Uzlaşmadan ve denetimden uzak oluşunun yanı sıra liyakate dayalı kadroları ataması gerekirken,liyakatsiz biat eden,ufuksuz kadrolar ülke yönetimine adeta çökmüş durumdalar. Türkiye’de 10 Milyonu aşkın asgari ücretlinin 2022 yılı zam görüşmeleri, asgari ücret tespit komisyonu tarafından görüşülmeye başlandı. Halkların Demokratik Partisi olarak son zamanlarda kurda yaşanan artışın yarattığı enflasyon mağduriyetinden kaynaklı, 2022 yılı asgari ücretinin en az 6000 TL olması gerektiğini vurgulamak isteriz. Bugün,savaşa ve yandaşa kaynak ayıran Saray iktidarı işçiye ve emekçiye gelince mi kaynak yok? Bütçe dengesi bozulur diyeceksiniz. Bu bütçe dengesini bozan işçiler ve emekçiler değildir. Asıl bozan denetlenemeyen, sarayın,yandaşın ve savaşın fuzuli israfı ve kaynaklarıdır. Ülke tarihinin en derin krizini çıkartan , işçiler ve emekçiler değildir. Faturasını da bizler ödemeyeceğiz!!!

REKLAM

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN