HATSU, ASİ NEHRİ PROJESİNDE HIZ KESMİYOR KANAL HATTININ YANI SIRA DEV TESİSTE DE ÇALIŞMALAR TAM GAZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

23 Nisan 2024 - 22:25

HATSU, ASİ NEHRİ PROJESİNDE HIZ KESMİYOR KANAL HATTININ YANI SIRA DEV TESİSTE DE ÇALIŞMALAR TAM GAZ

reklam
HATSU, ASİ NEHRİ PROJESİNDE HIZ KESMİYOR  KANAL HATTININ YANI SIRA DEV TESİSTE DE ÇALIŞMALAR TAM GAZ
Son Güncelleme :

12 Temmuz 2017 - 12:47

185 views

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Asi Nehri’ni atıksulardan arındırma, kötü kokulardan kurtarma ve temiz olması amacıyla yaptığı dev kanal hattı çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Akdeniz’e dökülen Asi Nehri’nin merkez ilçelerden akan evsel atıklardan kaynaklı kirliliğin önüne geçmek için yapılan çalışmaların kapsamlı şekilde ilerlediğine dikkat çeken Genel Müdürlük, toplamda döşenecek olan 4 bin 493 metre uzunluktaki kanal hattının 2 bin 700 metresinin döşendiğini açıkladı.

Merkez ilçe Defne’ye bağlı Turunçlu’dan ve Antakya’da bulunan Kavaslı Köprüsü’ne kadar Asi yatağı üzerinden çalışması süren kanal hattının 1200’lük ebattaki dev betonarme borularla inşa edildiğini aktaran İdare, Projenin tamamlanmasıyla ve kanal bağlantılarının yapılmasıyla birlikte Asi Nehri’ne kentin iki yakasından dökülen atıksuların bertaraf edileceğini ve kötü kokuların önüne geçileceğini vurguladı.

Genel Müdürlük, Vatandaşların rahat bir nefes almasını sağlayacak çalışma kapsamında döşenen boruların Asi’de akan sudan zarar görmemesi için beton gömlek içine alındığını aktardı.

HATSU Genel Müdürlüğü ayrıca, yüzde 99 giderim verimi ile Asi Nehri’ne temiz su deşarj edecek 52 milyon 820 bin 664 TL bedelli Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşa edildiğini hatırlattı. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.