Hatay’da “Yesevi Ocağı’ndan Ülkü Ocakları’na” konferansı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 23:37

Hatay’da “Yesevi Ocağı’ndan Ülkü Ocakları’na” konferansı

Hatay Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yesevi Ocağı’ndan Ülkü Ocakları’na” konferansı yoğun katılım ile gerçekleşti.

reklam
Hatay’da “Yesevi Ocağı’ndan Ülkü Ocakları’na” konferansı
Son Güncelleme :

13 Aralık 2021 - 14:33

164 views

Hatay’da “Yesevi Ocağı’ndan Ülkü Ocakları’na” konferansı

Hatay Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yesevi Ocağı’ndan Ülkü Ocakları’na” konferansı yoğun katılım ile gerçekleşti.

Hatay Ülkü Ocakları İl Başkanı Alihan Döner’in ev sahipliğinde Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen konferansa Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli, MHP Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları Hatay İl Başkanı Dilek Demirdöven, MHP İlçe Başkanları, Kanaat Önderi Sedat Bilgin, Türk Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Hayri Şahin, Türk Eğitim-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, TÜRKAV Antakya Şube Başkanı Mehmet Delioğlu, İlçe Ülkü Ocakları Başkanları, Hatay Ülkü Ocakları İl Yönetimi, KAÇEP İlçe Başkanları, çok sayıda ülkücü ve Asena ile davetliler katıldı.

“Yesevi Ocağı’ndan Ülkü Ocakları’na” konferansı Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.Daha sonra Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Finalisti Musa Esatoğlu Hoca tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile davam eden programda Ülkü Ocaklarını konu alan kısa film gösterimi izlendi.

DÖNER: HATAY, AZİZ VATANIN BÖLÜNMEZ BİR PARÇASIDIR

Salonu dolduran konukların alkışları arasında kürsüye gelen Hatay Ülkü Ocakları İl Başkanı Alihan Döner yaptığı konuşmada: ”Türk Dünyasının Bilge Lideri Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım beyefendinin selamlarını iletmekten kıvanç duyarım. Değerli hazirun ve kıymetli misafirler ve Yüreği Vatan sevgisiyle atan cefakar ortaöğretim teşkilatlarım Elif duruşlu iffet abidesi Asena teşkilatlarım Ve fermanını Başbuğ’dan almış üniversite teşkilatlarım Yesevi Ocağından Ülkü Ocaklarına adlı konferansımıza tekrardan hoş geldiniz. Yesevilik, Hoca Ahmet Yesevi’nin görüş ve düşünceleri çerçevesinde oluşmuş tasavvufi bir akımdır. Ahmet Yesevi, Batı Türkistan’da bulunan Yesi şehrinin Sayram kasabasında dünyaya gelmiştir Ahmet Yesevi, Türkler arasında İslam’ın yayılmasında önemli rol oynamıştır. Onun yetiştirdiği öğrenciler, Türk illerine dağılarak insanlara İslam’ı anlatmışlardır. Hoca Ahmet Yesevi’nin öğretilerinde Bir gün Pîr-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevî Hazretleri’ne sormuşlar: – “Müslüman mısın?” – “Elhamdülillah Türk’üm, Müslüman’ım” demiş. – “Neden Türklüğü katıyorsun, biz dinini soruyoruz” demişler. – ”Din seçim, Türklük kaderdir” demiş. Ve bu deyişi “Din tercihim Türklük kaderimdir” mottosu Öğrencilik yıllarımdan itibaren gerek kişisel gelişimimde gerek ideolojik düşüncelerimin şekillenmesinde büyük katkısı olan bir aforizmadır. Yesevilik kültürünün makrodan mikroya tüm örneklerinin görüldüğü Cumhuriyetimizin güzide şehri Serhatlar diyarı olan Hatay ilimiz de Yesevilik kültürünü temsil edecek yegane platform Ülkü Ocakları çatısıdır. Son Günlerde gündeme gelen Rejim parlamentosunun haddini aşan açıklamasına değinecek olursak Bu pür ü pak Aziz vatan toprağımız üzerine hesapları ve kirli emellerini alenen ifade eden rejim parlamentosunda Hatay’ın Suriye rejiminin bir parçası olduğunu ve  Hatay’ın Suriye’ye katılmasının söz konusu olmasının ve Türkiye cumhuriyetini işgalci olarak alenen hedef alan parlamento oturumuna istinaden Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığı olarak  diyoruz ki “Halep oradaysa arşın burada” ancak unutmayın ki Tarih sadece ders almayanlar için tekerrürden ibarettir. Şahsi meseledir! 1939’a kadar cumhuriyetimizin kızıl elması olan müreffeh şehrimizin Aziz vatanımızın  bölünmez bir parçası olduğunu yineleyerek “Hatay’a dair ucuz hayalleriniz size pahalıya patlar” Türk dünyasının bilge lideri Devlet Bahçelı̇’nin deyimiyle elimizde her zaman kalem ama yeri geldiğinde de Zülfikar olacaktır” dedi.

reklam

Konuşmanın sonrasında özgeçmişi okunan Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçısı Kaya Kuzucu alkışlar arasında çıktığı sahnede konuklara unutulmaz bir konser keyfi yaşattı. Seslendirdiği birbirinden güzel eserler sonrası uzun süre ayakta alkışlanan sanatçı Kaya Kuzucu’ya Ülkü Ocakları geçmiş dönem Başkanlarından Mustafa Öğüt tarafından plaket takdimi yapıldı. Kanaat Önderi Sedat Bilgin’de konser boyunca sanatçı Kaya Kuzucu’ya eşlik eden vokalistine çiçek takdim etti.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.