HATAY TABİP ODASI: TTB MERKEZ KONSEYİ YALNIZ DEĞİLDİR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 04:15

HATAY TABİP ODASI: TTB MERKEZ KONSEYİ YALNIZ DEĞİLDİR

reklam
HATAY TABİP ODASI: TTB MERKEZ KONSEYİ YALNIZ DEĞİLDİR
Son Güncelleme :

01 Şubat 2018 - 9:00

162 views

Türk Tabipler Birliği’nin yayınladığı bildiri ve görüşlerini açıkladığı gerekçesiyle gözaltına alınan TTB Merkez Konseyi’nin 11 üyesinin gözaltına alınması nedeniyle Hatay Tabipler Odası Yönetim Kurulu bir yazılı açıklama gerçekleştirdi.

Hatay Tabipler Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, “30 Ocak Salı günü TTB Merkez Konseyinin 11 üyesi, 24 Ocak tarihinde yayınlanan Barış ve İnsan yaşamını savunan bildiri gerekçe gösterilerek bulundukları illerden gözaltına alınmıştır. TTB içine kapalı bir örgüt olmayıp Dünya Tabipler Birliği üyesidir. Türkiye’de Hekimlik uygulamalarının evrensel normlara uygun en üst düzeyde gerçekleştirilmesi için çaba sarf etmektedir.” İfadelerine yer verildi.

İNSAN HAYATI HERŞEYİN ÜZERİNDEDİR

Yapılan yazılı açıklamada Türk Tabipler Birliği’nin ve bağlı bulunan Tabip Odalarının düşüncelerini açıklamaktan dolayı gözaltına alınmasını kınadıklarını belirten Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu; “TTB Hekimlik mesleki ilkeleri gereği daha önceki açıklamalarında defalarca şiddetin ve terörün her türlüsüne karşı olduğunu, insan hayatını her şeyin üzerinde tuttuğunu ifade etmiştir. Temel görüşü insanı yaşatmak olan bir mesleğin mensupları olarak TTB Merkez Konsey üyelerinin sırf düşüncelerini açıklamaktan dolayı gözaltına alınmalarını kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

EV VE İŞYERLERİ BASILARAK GÖZALTI KARARI KABUL EDİLEMEZ

Gözaltına alınan meslektaşlarının bir an önce bırakılmasını isteyen Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu, “Ayrıca hiçbir kaçma şüphesi olmayan saygın birer hekim olan merkez kurul üyelerini ifadeye davet etmek yerine ev ve işyerlerinin basılarak gözaltına alınmalarını kabul edilemez buluyoruz. Hatay Tabip Odası olarak düşünce ve ifade özgürlüğünün yanında olduğumuzu bildiriyor ve meslektaşlarımızın biran önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz. “ ifadelerine yer verildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.