HATAY SINIRINDA İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPANLAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

16 Nisan 2024 - 21:24

HATAY SINIRINDA İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPANLAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

reklam
HATAY SINIRINDA İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPANLAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Son Güncelleme :

17 Ekim 2017 - 12:59

300 views

HATAY SINIRINDA İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPANLAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Hatay’da Ortadoğu kökenli kaçakları sınırdan, Türkiye’ye para karşılığı geçirdiği iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında 1 uzman çavuşun da bulunduğu 14 şüpheli ifadelerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında bu sabah adliyeye sevk edildi.

HATAY’da Ortadoğu kökenli kaçakları sınırdan Türkiye’ye para karşılığı geçirdiği iddiasıyla gözaltına alınan aralarında 1 uzman çavuşun ve eşinin de bulunduğu 14 şüpheli ifadelerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Hatay Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sınırdan para karşılığı göçmen geçirildiğinin istihbaratı üzerine suç örgütünü takibe aldı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip ardından düzenlenen operasyonda, sınır karakolunda görevli uzman çavuş ile eşinin de aralarında olduğu 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde 1 tabanca, bu silaha ait 11 fişek, 1 el telsizi, telsize ait şarj cihazı ve 29 sahte Suriyeli geçici kimlik kartı ele geçirildi. Uzman çavuşun eşi S.K.’nın, kaçaklarla eşi arasındaki bağlantıyı kurduğu anlaşıldı. Türkiye’ye yasa dışı yollarla girdiği saptanan 78 Suriyeli yakalandı ve sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi’ne teslim edildi.

Hatay Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında bu sabah adliyeye sevk edildi. Adliyeye götürülen şüphelilerden bazıları ağlarken içlerinden biri “İyi çek yakışıklı çıkarım belki”, bir diğeri ise “Çek çek vatana ihanet ettim” dedi. (Haber-Fotoğraf-Kamera: Levent AŞKAR)

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.