Hatay Halkı Eski Ramazanları Yaşayacak « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:24

Hatay Halkı Eski Ramazanları Yaşayacak

reklam
Hatay Halkı Eski Ramazanları Yaşayacak
Son Güncelleme :

04 Haziran 2016 - 17:16

163 views

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 11 Ayın Sultanı mübarek Ramazan Ayı’nda, Hatay halkını birbirinden farklı etkinliklerle buluşturmaya hazırlanıyor.

hbb

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Bereket ve Bolluk Ayı” olarak nitelendirdiği hoşgörü ve sevgi içeren Ramazan Ayı’nda Ramazan gecelerini süsleyecek, birbirinden zengin sofralar ve eğlenceli etkinlikleri Hatay’ın 15 ilçesinde hemşehrileriyle buluşturacak.

Başkan Savaş’ın “Kardeşlik Sofrası” adı altında ilk olarak 7 Haziran Salı günü Payas halkıyla iftar sofrasında buluşacak ve gerçekleşecek olan Ramazan etkinliklerini hemşehrileri ile yan yana izleyecek.

 

HBB ŞEHİR TİYATROSU HATAY HALKINA ESKİ RAMAZANLARI YAŞATACAK

 

 

HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren HBB Şehir Tiyatrosu, iftar sonrası sahneleyecekleri geleneksel Ramazan eğlenceleri ile eski Ramazanların tadını yeniden yaşatacak. 07 Haziran Salı günü Payas Özkul Çolak Caddesi HATSU binası önünde başlayacak olan tiyatro gösterisi, program açılışını davul eşliğinde söylenen mani ve ilahilerle yapacak. Ardından Geleneksel Orta Oyun, Ramazan ayının vazgeçilmezi Hacivat- Karagöz, Köçek, Aşuk ile Maşuk, Nasrettin Hoca Fıkraları’ndan oluşan oyun ve Yerel Dilde Seyirlik Oyun (Kömeç) 7’den 70’e Hatay halkına eski Ramazanlar tadında unutulmaz dakikalar yaşatacak.

 

ANTAKYA ATATÜRK PARKI VE İSKENDERUN’DA ETKİNLİKLER SÜRECEK

 

HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın organizasyonluğunda gerçekleştirilen diğer etkinlikler Ramazan ayı boyunca Antakya Atatürk Parkı’nda, Haziran ayının 10’undan itibaren de İskenderun’da devam edecek. Etkinlik, yerel sanatçıların konserleri, Hacivat Karagöz gösterileri, HBB Mehter Takımı gösterileri gibi çeşitli etkinliler Hatay halkıyla buluşacak.

 

HBB yetkilileri tarafından yapılan açıklamada hafızalardan silinmeyecek Ramazan etkinliklerine tüm Hatay halkının davetli olduğu belirtildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.