Hatay Eczacı Odası Ankara’da 4 Eczacının Öldürülmesi Olayına Sert Tepkisi: BU CANİCE BİR KATLİAMDIR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:44

Hatay Eczacı Odası Ankara’da 4 Eczacının Öldürülmesi Olayına Sert Tepkisi: BU CANİCE BİR KATLİAMDIR

reklam
Hatay Eczacı Odası Ankara’da 4 Eczacının Öldürülmesi Olayına Sert Tepkisi:   BU CANİCE BİR KATLİAMDIR
Son Güncelleme :

28 Haziran 2016 - 15:47

236 views

Hatay’da Eczacı Odası , Cinayetleri Protesto Amaçlı Karartma Eylemi Başlattı…

Hatay Eczacı Odası Yönetimi, geçtiğimiz hafta sonunda Ankara’da görevleri sırasında canice bir katliama kurban giden meslek mensuplarına yönelik  saldırıyı lanetledi.

Hatay Eczacı Odası Yönetimi adına kaleme alınan açıklama şöyle:

“Bilindiği gibi, 24 Haziran 2016 Cuma günü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışmakta olan meslektaşlarımız Ecz. Gürsu Ulaşan, Ecz. İlknur Yüce, Ecz. Özler Kiriş, Ecz. Hikmet Türk; görevleri başındayken canice bir katliama uğramışlardır.

      Eczacı meslektaşlarımızın kaybının bir dizi sorumsuzluk ve görevi ihmalden kaynaklanması, sürecin tüm sorumluların gözünün önünde ‘geliyorum’ diyerek gelişmesi acımızı bir kat daha artırmaktadır. Bu durum, her iş yerinde olan sıradan olaylardan biri veya sıralı bir ölüm değildir. Cinayettir, ihmaldir.

SAM_5481

      Bizler kaybettiğimiz eczacı meslektaşlarımızı anmak ve bu olayın son olmasını sağlamak için takipte, örgütlü gücümüzle meslektaşlarımızın ve ailelerinin arkasında olduğumuzu göstermek için, Pazar gününden başlayarak eczane vitrinlerimizi karartıyor, beyaz önlüklerimizin üzerine siyah kurdele takıyoruz. 25Haziran Pazar günkü gazete ilanıyla, yasımızı ve isyanımızı tüm Türkiye’ye duyuruyoruz.

 

      Ayrıca, dün saat 13:00’te, TEB merkez heyeti binasında buluşarak 14.00’te Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci kampüsünde bir basın açıklaması yapıp, meslektaşlarımızın katledildiği yere siyah çelenk bıraktık.

      Acımız çok büyük. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi’nde 4 meslektaşımız silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Başımız sağolsun.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.