HATAY 5 GÜNLÜĞÜNE BAŞKENTE TAŞINIYOR ,BAŞKENTTE “HATAY” RÜZGARI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 20:11

HATAY 5 GÜNLÜĞÜNE BAŞKENTE TAŞINIYOR ,BAŞKENTTE “HATAY” RÜZGARI

reklam
HATAY 5 GÜNLÜĞÜNE BAŞKENTE TAŞINIYOR ,BAŞKENTTE “HATAY” RÜZGARI
Son Güncelleme :

24 Ekim 2017 - 12:30

159 views

HATAY 5 GÜNLÜĞÜNE BAŞKENTE TAŞINIYOR ,BAŞKENTTE “HATAY” RÜZGARI

Yaklaşık 9 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay’ın tarihi, sosyal yapısı, kültürel doku ve üretim değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen “Başkentte Hatay Günleri” Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Hatay Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Hatay Birlik Vakfı ile İlçe Belediye Başkanlıkları tarafından düzenlenen Başkentte Hatay Günlerine 31 Ekim akşamı 2012 yılında NOBEL Barış Ödülü’ne aday gösterilen Medeniyetler Korosu’nun konseri ile start verilecek. Üç semavi dine mensup koro mensupları, bu dinlere ait ilahileri ve sevilen şarkıları 31 Ekim Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda hep birlikte söyleyecek.

1 Kasım Çarşamba günü 12.30’da AKM alanında gerçekleştirilecek resmi açılış törenine, bazı bakanlar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay Valisi Erdal Ata, Milletvekilleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Hatay’ın yerel yöneticileri, Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer ve çok sayıda davetli katılacak.

5 Kasım’a kadar Atatürk Kültür Merkezi’nde devam edecek Başkentte Hatay Günlerinde; Medeniyetler Şehri Hatay’ın hoşgörüsü, birlik ve kardeşlik içinde yaşaması ön plana çıkarılacak.

Mehteran ve halkoyunları gösterisi ile başlayacak açılış töreninde, Hatay’ın önemli mitolojik simgelerinden olan Su Perisi Dafne ve Işık Tanrısı Apollon’u temsilen özel kostümler giyecek olan gençler, taze yapraklarla süslenmiş olan bir araç üzerinden konukları selamlayacak. Künefe şov, misafirlerin hem damak tadına hem de göz zevkine hitap edecek.

Dünyanın en zengin mutfakları arasında yer alan Hatay’ın eşsiz lezzetleri de davetlilerin beğenisine sunulacak. Sini kebabı, kağıt kebap, oruk, künefe gibi yüzlerce yiyeceğin sunulacağı fuar alanında; zahter, zeytinyağı, sürk, defne sabunu gibi yöresel ürünlerin satışı yapılacak. Alanda ayrıca, Yayladağı’nın peynirli helvası yapılarak davetlilere ikram edilecek.

Başkentte Hatay Günlerinde tüm ilçe kaymakamlıkları ve belediyeleri, ilçelerine özel yöresel ürünlerini tanıtacak.

Ankaralılar, 5 gün boyunca sanata da doyacak; resim ve heykel sergileri, çok özel el sanatları ürünleri, dünyaca ünlü mozaik sanat ürünleri başkentlilerin beğenisine sunulacak. Antakya’nın oldukça eğlenceli ünlü kına gecesi de yerel sanatçılar tarafından başkentte sergilenecek. AKM’deki Başkentte Hatay Günleri her gün 08 00 ile akşam 22 00 arası ziyaret edilebilecek.

HATAY BİRLİK VAKFI SON DEĞERLENDİRMEYİ YAPTI

ANKARA HATAY GÜNLERİNE HAZIR

Hatay Birlik Vakfı, Başkentte Hatay Günleri hazırlıkları ile ilgili 23 Ekim Pazartesi günü Ankara’da bir toplantı düzenledi. Toplantıda organizasyonu yapan Elit Medya Organizasyon Şirketi’nin sahibi Kamile Yurtsever’den AKM alanında yapılacak düzenlemelerle ilgili bilgi verdi. Kendisi de Hataylı olan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve Ankara’da çeşitli görevlerde bulunan çok sayıda Hataylı’nın katıldığı toplantıda, Vakıf Başkanı İhsan Aydeğer, “AKM alanında düzenleyeceğimiz şölenimizde tüm güzelliklerimizi konuklarımıza sunacağız” dedi. Hataylı olmayan bazı yabancı satıcıların fuar alanında görülebildiğini hatırlatan Aydeğer, “Çok sıkı önlemler aldık, misafirlerimiz sadece Hatay’dan gelen ürünlerle buluşacak” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.