Gündüz: 8 Mart Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:21

Gündüz: 8 Mart Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun

Cumhuriyet Halk Partisi Antakya Gençlik Kolları Başkan Vekili Semire Gündüz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

reklam
Gündüz: 8 Mart Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun
Son Güncelleme :

07 Mart 2021 - 23:20

123 views

Cumhuriyet Halk Partisi Antakya Gençlik Kolları Başkan Vekili Semire Gündüz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Gündüz mesajında, “Dünya Kadınlar Günü Birleşmiş Milletler tarafından bu şekilde tanımlanmış olarak her yıl 8 Mart’ta kutlanan uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır. Türkiye’de 1921 tarihinde kutlanmaya başlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü 1980 darbesi döneminde dört yıl boyunca kutlanmadı. 1984’ten itibaren her geçen gün daha da geniş kitlelerle kutlanmaya devam ediliyor. İnsan hakları temelinde kadınların maruz kaldığı zorbalıklar, haksızlıklar, ayrımcılıklar bu günde daha yüksek sesle dile getirilmektedir, fakat ne yazık ki kadın cinayetlerinin, kadına şiddetin, haksızlığın ve türlü zorbalıkların yeteri kadar duyulmasında etkili olamamaktadır. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de bir sözünde söylediği gibi “Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır.” Birbirimize köstek değil, destek olalım. Gelin bu güzel yolda beraber yürüyelim. Unutmayalım ki “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” Diyen, bize bu denli değer veren bir Atamız var. Sözlerimi burada sonlandırıp bütün hemcinslerimi ve bizimle bu yolda yürüyen bütün yoldaşlarımı selamlayarak tamamlıyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.