EZER: EĞİTİM ÇALIŞANLARI DERHAL AŞILANMALIDIR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 13:41

EZER: EĞİTİM ÇALIŞANLARI DERHAL AŞILANMALIDIR

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Hatay Şube Temsilcisi Deniz Ezer, Milli Eğitim Bakanlığı’na yönelik bir açıklama yayınlayarak, tüm öğretmenlerin pandemi riskine karşın aşılanmasını istedi.

reklam
EZER: EĞİTİM ÇALIŞANLARI DERHAL AŞILANMALIDIR
Son Güncelleme :

09 Nisan 2021 - 13:55

193 views

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Hatay Şube Temsilcisi Deniz Ezer, Milli Eğitim Bakanlığı’na yönelik bir açıklama yayınlayarak, tüm öğretmenlerin pandemi riskine karşın aşılanmasını istedi.

Ezer yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı’nca uygulanan, “yerinde karar” politikası, birçok kentteki eğitimciler için Covid-19’u büyük bir tehdit haline getirdi.  Vaka sayısındaki artıştan dolayı öğretmenler ve veliler tedirgin durumda. MEB; Vaka sayılarının korkutucu boyuta ulaştığı bazı kentlerde valilikler, “İl hıfzıssıhha kurulundan karar çıkmadı” gerekçesiyle yüz yüze eğitimin devam etmesini istedi. MEB öğretmenleri gözden çıkarmış durumda daha önceden öğretmenler öncelik sırasında denilmesine rağmen bırakın öncelik durumunda öğretmenlerin çok az kısmı ilk aşılarını yapmış durumda, geriye kalanlar hala risk içinde mesleklerini devam ettirmek zorunda kalıyor. Tüm öğretmenler aşılacak” vaadine karşın halen yüz binlerce öğretmenin aşı sırasına alınmış değil. Bakan’ın beyanlarına göre kamuoyunda, “Öğretmenler aşılandı” gibi yanlış bir algı oluşmuş durumda, Öte yandan öğretmenlere aşı yetersizliğinden dolayı aşı yapılmamışken, futbolcuların öncelik sırasına alınması  ve düzenli test ve aşı yapılması; öğretmenlere verilen önemin ne kadar az olduğunu da göstermektedir. MEB’e soruyoruz? Öğretmenleri gözden mi çıkardınız? Artan vaka sayısını görmezlikten gelmek ölümleri de görmezlikten gelme anlamına geliyor Lakin bizler sadece öğretmenlerin değil Eğitim Öğretim İşkoluna bağlı memur, hizmetli, öğretmen, akademisyen tüm çalışanların olduğu gibi öğrenci ve velilerinde risk içinde olduklarını ısrarla belirtmek istiyoruz. Aşılamada geç kalınmış bir saat bile ölüme çağrı durumundadır. Yıllardır MEB bütçeden ayrılan paranın azlığından bahsedilir. Maalesef 2021 bütçesi yapılırken TÖB SEN olarak Bütçenin yetersizliğinden bahsetmiştik, MEB’e yetersiz bütçe ayrılmasının yanında MEB’in bütçeyi kullanmada doğru bir planlama yapmadığından bahsetmiştik. Covid’te yüz yüze eğitime geçiş yapılması için ek bütçe’nin ayrılması gerektiği konusunda çağrıda bulunmuştuk. Bugün ek bütçe oluşturulmuş ve bu ek bütçe yüz yüze eğitim için harcanmış olsaydı daha sağlıklı bir eğitim öğretim sürecinden bahsetmiş olacaktık. Ek bütçe ile seyreltilmiş sınıf uygulaması, ihtiyaç duyulan kadro atamaları, maske ve hijyen malzemelerinin sürekli temin edilebilmesi gibi zorunlu olan ihtiyaçlar daha geniş bir alana yayılabilecekti. Yüz yüze eğitimin nitelik kazanabilmesi için eğitim çalışanlarının güvenli yani sağlıklı bir ortamda olması zorunludur. Vaka sayısının hızla arttığı bir dönemde aşı planlamasının yeniden yapılması gerekmektedir. Zira Resmi verilere göre bugüne kadar 14 milyon 712 bin kişidir. Eğitim Çalışanlarına yapılan aşı ise 80 bindir. Aşı bekleyen öğretmenlerin büyük kısmı ne zaman aşı vurulacakları konusunda net bir tarihe sahip değiller.

reklam

MEB’İ UYARIYORUZ!

Süreç gittikçe daha riskli hale gelmiştir. Bir an önce harekete geçip öğretmenlerin aşıları yapılmalıdır. Eğitim çalışanlarının aşılanmasına başlansa da süreç yavaş ilerlemekte olup bölgeler arası farklılıklar göstermektedir. Ayrıca 2.doz derhal tamamlanmalıdır. Özellikle Taşra okullarında Maske ve hijyen malzemeleri konusunda sürekli ek takviyelerin yapılacağı bir düzenleme mutlaka planlanmalıdır. Seyreltilmiş sınıf uygulamasında ısrarcı olunmalıdır. Eğitim çalışanları daha fazla riske edilemez her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri ve Sağlık müdürlükleri ile Valilik bu konuda planlama yapmalı planları uygulamaya koymalıdır. -MEB; Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak çalışarak il ve ilçe düzeyinde aşılanan öğretmen sayısı, vaka sayıları, karantinaya alınan sınıflar ve okullar konusunda haftalık olarak istatistik bilgileri kamuoyu ile paylaşmalıdır. Sağlık Bakanlığı ile yapılabilecek bir planlama ile bu süreç hızlandırılmalıdır. Aksi takdirde ölümlerin sorumluluğunu üstlenmiş durumda sayılacaksınız. Tüm Eğitim çalışanlarına ve velilerimize sesleniyoruz aşı talebinizi ısrarla dile getiriniz. TÖB SEN üstüne düşen görevi yapmaya hazırdır. Tüm eğitim emekçilerinin, öğrencilerimizin ve velilerimizin sağlıklı bir ortamda yüz yüze eğitime devam edebilmeleri için öncelikle aşının ve diğer tüm tedbirlerin bir an önce yerine getirilmesi konusunda mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Ayrıca belirtmek isteriz ki TÖB SEN olarak tam kapanma ile yoksul halk çocuklarının eğitim öğretimden yoksun kalacağı da ortadadır. Özel okullarda okuyan çocuklar eğitimlerine devam ederken kamu okullarındaki çocuklarımız eğitimlerini uzaktan eğitim süreci ile yürüttüklerinden dolayı fırsat eşitsizliğini de doğuracağı ortadadır. Talebimiz; öğretmenlerimizin bir an önce aşılanmasının sağlanması ve düzenli teste tabi tutulmalarıdır” ifadelerini kullandı.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.