Erbakan: Betonla değil ekonomik olarak güçlü olmak gerekir « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 23:47

Erbakan: Betonla değil ekonomik olarak güçlü olmak gerekir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, New York’taki Türkevi’nin açılmasına ilişkin “Dış politikada betonla binayla değil, ekonomik, teknolojik ve askeri bakımdan güçlü olunması gerekiyor.” dedi.

reklam
Erbakan: Betonla değil ekonomik olarak güçlü olmak gerekir
Son Güncelleme :

25 Eylül 2021 - 9:03

104 views

Erbakan: Betonla değil ekonomik olarak güçlü olmak gerekir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, New York’taki Türkevi’nin açılmasına ilişkin “Dış politikada betonla binayla değil, ekonomik, teknolojik ve askeri bakımdan güçlü olunması gerekiyor.” dedi.

reklam

Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “bebeklere yanlış aşılar yapıldığını iddia eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün açıklamalarını hatırlattı. Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili soruşturma başlattığını aktaran Erbakan, “Bu soruşturmanın en titiz şekilde yürütülmesi ve bu felaketin, bu skandalın sorumlularından mutlaka hesap sorulması gereklidir.” diye konuştu. Erbakan, orta vadeli programdaki hedefler ile milli gelir, işsizlik ve enflasyon oranlarındaki gelişmelere değinerek “Mevcut iktidar, üniversite sınavında öğrencilerin pek çoğu barajı geçemediği için barajı aşağı çekti. ‘Eğitim kalitesini artıralım, öğrencilerin bilimsel seviyesini artıralım.’ demek yerine ‘Biz barajı aşağı çekelim.’ dedi. Şimdi ekonomik alanda da ekonomiyi düzelteceğine, hedefleri aşağı çekiyor ve böylece başarılı oluyor.” ifadesini kullandı. Türkiye ekonomisinin yüzde 21,7 büyüdüğünün açıklandığını anımsatan Erbakan, “Her geçen gün teker teker, patır patır esnaflar kapatıyor, büyük şirketler iflas ediyor, kapatıyor. Bu yılın ilk 8 ayında 61 bin 736 esnaf, geçen sene 99 bin 500 esnaf kapatmış. ‘Biz büyüyoruz.’ türküsü söylemeye devam ediyorlar ama kendilerinin buna inanabilmesi mümkün değil, vatandaş da zaten inanmıyor.” iddiasında bulundu. Yurtlara yerleşemeyen öğrenciler Erbakan, New York’taki Türkevi’nin açılmasına ilişkin, “Dış politikada betonla binayla değil ekonomik, teknolojik ve askeri bakımdan güçlü olunması gerekiyor.” dedi. Bir basın mensubunun yurtlara yerleşemeyen üniversite öğrencilerine yönelik sorusu üzerine Erbakan, şunları kaydetti: “Toplam kapasite 1 milyon 140 bin yatak civarında. Üniversitede 8 milyona yakın lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi var. Böyle bir kapasitenin bunu karşılaması mümkün değil. Onun için öğrencilerimiz maalesef perişan oluyorlar. Girişin altında, nemli, karanlık, tek göz odaya ayda 900-1000 lira vermek zorunda kalan öğrenciler var. Tabii ki burada öncelikle planlama, baştan tedbir alınması önemli. Maalesef aynen selde, yangında, depremde, her konuda olduğu gibi burada da plansızlık ve tedbirsizlik bu sıkıntıyı meydana getiriyor.”

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.