Elmasoğlu’ndan Erzin’in geleceğine imza « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 02:29

Elmasoğlu’ndan Erzin’in geleceğine imza

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, ilçenin geleceğini yakınadn ilgilendiren bir projeye imza attıklarını açıkladı.

reklam
Elmasoğlu’ndan Erzin’in geleceğine imza
Son Güncelleme :

09 Mart 2021 - 9:53

242 views

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, ilçenin geleceğini yakınadn ilgilendiren bir projeye imza attıklarını açıkladı. Başkan Elmasoğlu, ticaret merkezi ve konutların bir arada olduğu proje ile ilçede çarpık yapılaşmanın da önüne geçileceğini belirtti. Elmasoğlu projeyle ilgili açıklamasında, “Ticaret+Konut alanlarının olduğu Çarşı Merkezi İmar Planında radikal sayılabilecek ama Erzin’in geleceği için çok önemli değişikliklere imza attık.

1-Birçok probleme sebep olan asma katı kaldırarak normal kata dahil ettik.

2-Bitişik nizam yapı nizamını kaldırarak blok nizam getirildi. Böylelikle birbiri arkasına dizilmiş koskocaman binalar yerine hava alan daha estetik binaların yapılabilmesinin yolunu açtık. Dükkanlar bitişik üst konut alanları ise ayrık yapı nizamında olacak…

3-Daha önce çarşı merkezinde yola ön cepheden 5 metre çektikten sonra arsanın tamamına inşaat yapılabilabiliyorken şimdi artık 2,00 emsal olarak yapılabilecek. Bu şekilde arsanın tamamına çok büyük binalar yapılamayacak. Böylelikle Çarşı merkezi nüfus yoğunluğu azaltılarak alanın ticaret dışı kullanımı azaltılmış olacak ve hava alan estetik daha değerli yapıların ortaya çıkması sağlanarak ayrıca park sorununun daha karmaşık hale gelmesi engellenecek…

4-Eskiden 5 kat olan kat yüksekliği 6 kata çıkartılmış olmasına rağmen asma kat kaldırıldığı ve kata dahil edildiği için imar daha düzgün hale gelmiş olacak.

5-Yapı yüksekliğinin yarısı olarak arka bahçe mesafesi getirildiği için örneğin 6 kat 18 metre olan bina yüksekliğinde 9 metre arka bahçe mesafesi ile binanın park sorunu da kendi içinde çözülmüş olacak” ifadelerini kullandı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.