Eker: Çamur At İzi Kalsın Zihniyetine İzin Vermeyiz « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 23:36

Eker: Çamur At İzi Kalsın Zihniyetine İzin Vermeyiz

Eker: Çamur At İzi Kalsın Zihniyetine İzin Vermeyiz

İYİ Parti Dörtyol İlçe Başkanı Gürcan Eker, ilçe yönetiminde yaşanan gelişmelerle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Bazı eski üyelerin çamur at izi kalsın zihniyetiyle hareket ettiğini belirten Eker, bu zihniyetin partilerini lekelemelerine izin verilmeyeceğini söyledi. Eker, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Kamuoyunun bir anda gündemine oturan 3 kademeli istifaların ardından şunun bilinmesini isteriz ki; İYİ partinin CHP tabanı ile hiçbir sorunu yoktur, olmayacaktır da. Aynı şekilde diğer partilerle de. Ancak ileriye dönük maddi- manevi büyük hedeflerim var düşüncesi ve mantığı içinde, ittifak çatısı altındayız diyerek İYİ parti ilçe teşkilatı ve başkanını tanımama düşüncesi, zihniyeti ve yapılanması bu sayınız değil, bundan daha fazla sayınız devreye girse bile müsade edilemez de, etmeyizde.

reklam
Eker: Çamur At İzi Kalsın Zihniyetine İzin Vermeyiz
Son Güncelleme :

12 Eylül 2020 - 9:08

191 views

Eker: Çamur At İzi Kalsın Zihniyetine İzin Vermeyiz

İYİ Parti Dörtyol İlçe Başkanı Gürcan Eker, ilçe yönetiminde yaşanan gelişmelerle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Bazı eski üyelerin çamur at izi kalsın zihniyetiyle hareket ettiğini belirten Eker, bu zihniyetin partilerini lekelemelerine izin verilmeyeceğini söyledi. Eker, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Kamuoyunun bir anda gündemine oturan 3 kademeli istifaların ardından şunun bilinmesini isteriz ki; İYİ partinin CHP tabanı ile hiçbir sorunu yoktur, olmayacaktır da. Aynı şekilde diğer partilerle de. Ancak ileriye dönük maddi- manevi büyük hedeflerim var düşüncesi ve mantığı içinde, ittifak çatısı altındayız diyerek İYİ parti ilçe teşkilatı ve başkanını tanımama düşüncesi, zihniyeti ve yapılanması bu sayınız değil, bundan daha fazla sayınız devreye girse bile müsade edilemez de, etmeyizde. Sizin koca bir ittifakı şahsi hırslarınız ve çıkarlarınız uğruna kullanmanızada asla müsade etmeyeceğiz. Bunuda aklınıza sokmanız gerekmektedir. Ne zaman ki; İYİ parti adına, seçmeni adına teşkilat olarak en büyük neferinden en küçük neferine kadar kararlılığımız ve yapacaklarımızın farkına vardığınızda, destekçi ekibinizle birlikte tedirginlikleriniz çoğaldı. Özellikle HBB deki grup kurma çalışmalarımızın yeterli sayıya ulaşma durumumuzun ortaya çıkmasıyla HBB de grup kuramayalım diye ilk etap istifanız gerçekleştirildi. Hukukçu arkadaşımız-kardeşimiz Emre Arık beyin öncesine dayanan şahsi kin hesaplamaları kendi tarafından bize beyan edilmesine rağmen genelde yaşının küçüklüğüne verdik. Aceleci, çabuk ve yaşıyla orantılı fevri çıkışlarını idareciliğin özelliklerinden olan yarı duymamayı, yarı görmemeyi, bazende kardeşimize zeytin dalı uzatarak gidermeye çalışmak erdemlik ilkeleriyle bağdaştığı için tercihimizi bu minvalde kullandık. Velakin artık yolun sonuna geldiğini, kredisinin tükendiğini, özürleri kabahatlerini örtmediğinin farkına varan ve bardağı taşıran ilçe binasındaki son söylemleri ihraç isteği açma zorunluluğunu doğurduğunu öğrendiğinde istifa etmesi ve ettirmesi kendi adına yeterli bir sebepti.

İYİ PARTİ’NİN DAHA NE YAPMASI GEREKİYORDU?

Şimdi İYİ parti çatısı altında girdiğiniz belkide her iki ittifaktada bu kadar imkanların olmayacağı Dörtyol İYİ parti sizi (seni) hiç ötekileştirmeden grup sözcüsü yaptı. İYİ PARTİ adına 4 kişinin yazılması gereken komisyonlara ilk seçimde (şuan istifa etmiş olan)

3 kişiyi ve ayrıca sizi grup sözcüsü

İkinci komisyon seçimlerinde takipçi satın al

3 kişiyi(+denetleme komisyonuda dahil) ve ayrıca sizi grup sözcüsü yapmadı mı?

Sizleri İL DELEGESİ yapmadı mı? Karşılığı İSTİFA. Hele bir dilekçeniz varki il delegesi olmam etik değil, İYİ partide bütün haklarım grup sözcülüğümde dahil olmak üzere bende kalmak şartıyla. Bu ittifaktan daha neler almak istiyorsunuz? İYİ partinin daha sizler için ne yapması gerekiyordu? Soru sorulup kaçılmaz. Sorular altı dolu dolu böyle sorulur sn. Bağımsız meclis üyesi. Ama siz İYİ partiyle çalışmadınız CHP ilçe başkanıyla bir araya geldiğiniz kadar. Bizimle bir araya gelmeyip toplantıları protestoya kadar sürüklemeye çalıştınız. Son meclis toplantısında da sizin zihniyetiniz diyerek her ne kadar 2 gruba yönelttiysenizde ayrıştırmanıza bizide dahil ettiğiniz aşikar. Bu ölçüde düşünce tarzınız olan hep ben- benliği, sizi ortak değerlerde buluşma noktasından alıp sadece biz-e götürür. Gelelim olağanüstü meclisi tekrar toplantıya çağırma dilekçemizi verdiğimiz son güne ve sizin tutarsızlığınıza. Hukukçu, grup sözcüsü ve meclis üyesi olarak Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinin ” ihtisas komisyonlarının oluşumu” başlıklı 21. Maddesini uygulamaya koydurmamız neticesinden önceki toplantıda bu soruları belediye başkanına neden sormadınız? Hesaplayamadığınız kanun ve yasa gereği elinizden komisyon görevleriniz başka İYİ partili arkadaşlarımıza geçince mi sahneye çıktınız? Daha önce kendi binamızda bu sorunun cevabını vermeme rağmen, plânlı ve zan altında bırakma düşüncesi içinde şahsi hırs(larınıza) yenilerek bu soruyu soruyorsanız cevabını almadan salonu protesto ederek terketmeniz, o sakinliğiyle tanınan belediye başkanını bile çileden çıkartmanız neticesinde, Emre bey daha önce sizde 4 kere davet ettiniz sizede geldim demesi neticesinde ne pazarlıklar yaptı bizim Emre diye düşünmemizi mi gerektiriyor. Seçimden sonra bizim ittifaktan olmasa bile bölge millet vekili ile görüşmelerinizde art niyet mi arayalım? Tabiki bu tutumlarda art niyet yoksa siyasi tecrübe yetersizliği çok üst derece olduğu aşikardır.

İLÇE BAŞKANI, İLÇE SORUNLARI İÇİN HERKESLE GÖRÜŞEBİLİR

Bir ilçe başkanı sorumluluk alanlarını, görevini İYİ biliyorsa, Cumhurbaşkanından tutun tüm belediye başkanlarına, milletvekillerine vs. Vs. bölge sorunlarından tutunda tüm sorunlara ve çözüm yollarına odaklı görüşmeler yapması kadar doğal bir şey yoktur. Bunlar zaman içinde siyasi olgunluk derecesine ulaşıldığında çözülemeyecek konular değildir. Haklı yada haksız veyahut yanlış anlaşılmalar özellikle biz ilçe başkanları tarafından giderilir. Her konuşmamızda Chp ilçe başkanıda zaten belirtmiştir bizlere; bu şekil ayrılmadan yana olmadığını yola çıktığımız gibi devam etmeyi. Lâkin akılda kalan soru şu olur. Meclis salonunda ilçe başkanını, belediye başkanını zan altında bırakmak kaydıyla diğer ilçe başkanları ve İYİ parti ve CHP’de araya katarak sorduğunuz sorunun cevabını dinlemeden salonu terk etmek neticesinin getirdiği sonuç nifak tohumları ekerek, çamur at izi kalsın mantığıyla yaptığınız bu davranıştan ziyade milletin meclisine ve meclisteki arkadaşlara yapılmış saygısızlığın kayıtlarda aşikar kalacak şekilde size ait zihniyetinizi ortaya koymuştur. Şuan 7. aydan itibaren bağımsız meclis üyesi pozisyonunda olmanıza rağmen bizi suçluyorsunuz. Ama millet ittifakını zayıflatarak asıl cumhur ittifakına çalışan sizlersiniz. Dörtyolda İYİ PARTİ ve millet ittifakı size rağmen ayaktadır. Entrikalarınıza diz çökmeyecektir. İlk seçimde bu tutarsız davranışlarınıza karşıda bu ittifak el ele birlikte yerel olarak Belediye seçimlerine, genel olarak da Cumhurbaşkanlığına taliptir. Ve İnşaallah başaracaktır.

CHP’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLARIM

Son olarak CHP’nin 97. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlar, ittifak ortaklığımız, mücadelemiz hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Verdiğimiz söz doğrultusunda şartlar uygun olduğu takdirde canlı yayın programının dışında bu konu ve konuları sosyal medya üzerinden değil eğer arkadaşların CHP’ye kayıtları olursa CHP yetkilileriyle yazılı veya sözlü yüzyüze görüşme dışında polemik ortamlarından uzak durma kararım devam etmesi yönündedir” ifadelerini kullandı. (Haber: Levent AŞKAR)

 

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.