Dörtyol’daki şiddet olayında yeni gelişme « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 04:38

Dörtyol’daki şiddet olayında yeni gelişme

Bugün gelen iddialarda göre Yeşilköy Mahalle Muhtarı Ferhat Aydın’ın işgal ettiği hazine arazisine park yapılacağına sinirlenerek kendisini muhtarın şikayet ettiğini düşüneren İsa Aksu tarafindan rehin alınarak darp edildiği, kardeşinin kurtarmaya geldiği ve kaçarak kurtulduğu haberi gündeme oturmuştu.

reklam
Dörtyol’daki şiddet olayında yeni gelişme
Son Güncelleme :

24 Temmuz 2021 - 21:23

341 views

Dörtyol’daki şiddet olayında yeni gelişme

Bugün gelen iddialarda göre Yeşilköy Mahalle Muhtarı Ferhat Aydın’ın işgal ettiği hazine arazisine park yapılacağına sinirlenerek kendisini muhtarın şikayet ettiğini düşünen İsa Aksu tarafindan rehin alınarak darp edildiği, kardeşinin kurtarmaya geldiği ve kaçarak kurtulduğu haberi gündeme oturmuştu.

Olayın ardından İsa Aksu gazetemize açıklamalarda bulunarak olayın kesinlikle hazine arazisi ile ilgisi olmadığını, kendisinin Yeşilköy Mahalle muhtarı Ferhat Aydın’ın sahte belgelerle emekli olduğunu ve SSK tarafından olayın farkedilmesinin ardından işlemin iptal edildiğini ve Dörtyol Belediyesi Başkanı Fadıl Keskin’i her şeyle itham edenlerin buna ses çıkarmadığını içeren sosyal medya paylaşımdan kaynaklandığını iddia etti.
İsa Aksu açıklamasında arefe günü önce Muhtar Ferhat Aydın’ın kendisi arayarak yanına geleceğini söylediğini belirterek geldiğinde kendisine küfürler ederek paylaşımı kaldırmasını istediğini, ancak kendisinin ihtiraz etmesi üzerine aralarında arbede çıktığını söyledi.

reklam


Aksu olay sırasında kendisinin eşi ve kardeşi ile birlikte gelecek olan kurbanlıkları beklediklerini ve olay yerinede bulunan kardeşi Muhammed Aksu’nun olayı sakinleştirdiğini ve muhtar Ferhat Aydın’ın küfür ettiği için özür dilediğini, ancak sonradan olay yerine içerisinde kaç kisi olduğunu bilmediğimiz 3 araba ve bir motor ile silahlı olarak gelen Yeşilköyahale Muhtarı Ferhat Aydın’ın kardeşi olan Erbil Aydın’ın kendilerine ateş ettiğini ve kardeşi Muhammed Aksu’nun ise yaralandığını söyledi.
İsa Aksu kardeşinin vurulması üzerine Muhtar Ferhat Aydın’la kendisinin arasında yine arbede yaşandığını ve halen silahla ateş eden Erbil Aydın’dan korunmaya çalıştıklarını ve bu sırada muhtar Ferhat Aydın’ın aracına binerek olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken kendisinin kurşunlardan korunmak için Ferhat Aydın’ın aracına asıldığını ve ilerdeki ağaçlık alana kadar Muhtar Ferhat Aydın’ın aracı ile sürüklendiğini söyledi.
İsa Aksu bu olayda bizim hanemize tecavüz edilmiş benim kardeşim yara almıştır. Kamera kaydında olay tüm ayrıntıları ile görülmektedir.
Asıl mağdur olan bizlerken yayın organlarında yer alan haberler ile de suçlu gösterildiklerini belirterek olayın adlı yargıya taşındığını ifade etti.
İsa Aksu paylaşımın halen hesabında durduğunu ve yayın tarihinin de belli olduğunu bu şekilde ancak bu şekilde kendilerinin h mağdur hem de kişisel haklarının çiğnendiğini bu durumun kendilerini ziyadesiyle üzdüğünü söyledi.
Şimdi olayın gerçekliği adli makamlarca yürütülen soruşturma sonucunda belirlenerek ve gerçek suçluların cezalandırılması bekleniyor.

Haber: Payas Haber Ajansı

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.