Dörtyol’da Sel: 10 Evi Ve 2 Ahırı Su Bastı 40 Tavuk Telef Oldu İki Köprü Hasar Gördü « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 20:42

Dörtyol’da Sel: 10 Evi Ve 2 Ahırı Su Bastı 40 Tavuk Telef Oldu İki Köprü Hasar Gördü

reklam
Dörtyol’da Sel: 10 Evi Ve 2 Ahırı Su Bastı 40 Tavuk Telef Oldu İki Köprü Hasar Gördü
Son Güncelleme :

13 Haziran 2016 - 8:35

1.884 views

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sele neden oldu.
İlçede gece sahur vaktinde başlayan ve sabaha kadar etkisini sürdüren şiddetli yağış dolayısıyla 10 ev ile 2 ahırı su bastı, 40 tavuk telef oldu, iki köprü ise hasar gördü.
Kuzuculu Mahallesi’nde evlerinin damında mahsur kalan Osman ve Senem Küpeli çiftini de belediye ekipleri kurtardı.
Selde evi ve ahırı sular altında kalan ve iki saat damda kurtarılmayı bekleyen Osman Küpeli, saat 02.00 sularında sahura kalktığı sırada bir ses duyduğunu ve bunun üzerine dışarı çıktığında derenin çok kuvvetli aktığını görünce hanımını yanına alıp evinin damına çıktığını söyledi.
Kuvvetli yağışın olduğu esnada uyuduğunu ve kendisini eşinin kaldırdığını anlatan Senem Küpeli de, “Dışarı çıktığımda komşular arıyordu. Kaç dediler. Ben de eşimle beraber evimin damına çıktım” dedi.
Sahur vakti için evine ekmek almaya çıktığını ve geldiğinde şiddetli yağmurun etkisiyle aracın içerisinde mahsur kaldığını anlatan Musa Koca da “Ekmek alacaktım, o anda yakalandım. Aracın içerisindeydim” diye konuştu.
Kuvvetli yağışın sele neden olduğu Dörtyol ilçesi Kuzuculu Mahallesi’nde ahırlarındaki 40 tavuğun telef olduğunu anlatan Ali Ongün de, “Yağmur çok şiddetliydi. Ağaçlar yıkılıp geliyordu. Ahırımızı da yıktı” dedi.
Bölgede zarar tespit çalışmalarına devam ediliyor.

googletag.cmd.push(function(){
googletag.display(‘div-gpt-ad-1463407549250-146’);
});

googletag.cmd.push(function(){
googletag.display(‘div-gpt-ad-1463407549250-205’);
});

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.