DÖRTYOL BELEDİYE MECLİSİ 2021 YILI 4. MECLİS BİRLEŞİMİNİ YAPTI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 16:27

DÖRTYOL BELEDİYE MECLİSİ 2021 YILI 4. MECLİS BİRLEŞİMİNİ YAPTI

Dörtyol Belediye Meclisi 2021 yılı 4. meclis birleşimini 01 Nisan 2021 Perşembe günü saat 15:00’de Belediye Meclis Salonunda yaptı.

reklam
DÖRTYOL BELEDİYE MECLİSİ 2021 YILI 4. MECLİS BİRLEŞİMİNİ YAPTI
Son Güncelleme :

08 Nisan 2021 - 21:21

151 views
Dörtyol Belediye Meclisi 2021 yılı 4. meclis birleşimini 01 Nisan 2021 Perşembe günü saat 15:00’de Belediye Meclis Salonunda yaptı.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’in başkanlık ettiği meclis birleşimi açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Hüseyin Can’ın mazeretli sayıldığı meclis birleşiminde gündemin 3. maddesi olarak Belediye Başkan ve Meclis Üyeleri tarafından gündeme alınması istenilen konuların görüşülmesine geçti.
Başkanlık Makamı tarafından daha önce merkezi kapsayan 1/ 1000 lik uygulama imar planlarının Dörtyol’un tamamını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi ve yapılması gündeme oy birliğiyle eklenerek yine oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
CHP Belediye Meclis Üyesi eski hal içerisindeki inşaat çukurunun akıbetini sordu, konu hakkında Belediye Başkanı Fadıl Keskinden bilgi talep etti.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’in mahkemenin durdurma kararını iptal ederek firmanın lehine karar verdiğini ama bu arada sürelerinin dolduğunu, firmanın 17 aylık bir süre talep ettiğini belirtti ve konuyu encümende görüşeceklerini söyledi.
İyi Parti Meclis Üyesi İlyas Uygur’da Eski pazar yerindeki inşaatta yasal sürenin tamamlanmış olduğunu ama mevcutta E Bloğun bulunmadığını, buna mukabil bazı gıda maddesi satışı yapılan yerlerin faaliyete girdiğini belirtti ve bunların nasıl ruhsat alabildiğini sordu.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin Orman İşletme Müdürlüğüne ait lojmanlar yıkılmadığı için firmaya yer teslimi yapılamadığını, inşaatın normal süresi olan 3 yılın tamamlandığını, belediyenin firmaya 1,5 milyon lira ceza işlemi uyguladığını, firmanın da bu cezaya itiraz ettiğini belirtti.
Meclis gündeminin 4 . maddesinde Meclis birinci ve ikinci başkan vekillerinin seçimini gerçekleştirdi. Cumhur ittifakının önerisi ile yapılan gizli oylamada Hüseyin Sarıkaya 1. Meclis Başkan Vekilliğine 31 oyla, Cengiz İnan ise 2. Meclis Başkan Vekilliğine 30 oyla seçildi.
Gündemin 5. maddesinde Meclis Katip Üyesi için Cumhur ittifakının önerilen Hasan Özel ve İsminur Ercan yapılan gizli oylamada 31, Yedek Üyeler Cengiz Can ve Cengiz İnan ise 30 oy aldılar.
Gündemin 6. maddesinde Encümen Üyeliği için Cumhur İttifakı Adına İsmail Başar tarafından Mustafa Cengiz Can, Hüseyin Tok ve Hasan Özel önerildi. Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Hakan Kozak kendisinin de encümene aday olduğunu ve arkadaşlarının oyuna talip olduğunu belirtti. İyi Parti Gurup sözcüsü İlyas Uygur’da Encümen Üyeliğine Zeki Dere’yi önerdi.
Yapılan gizli oylamada Mustafa Cengiz Can 24, Hasan Özel 23, Hüseyin Tok 19, Hakan Kozak 17 ve Zeki Dere 10 oy aldılar. Oylama sonuçlarına göre 2021 yılı encümenliğine Mustafa Cengiz Can, Hasan Özel ve Hüseyin Tok oy çokluğu ile seçilmiş oldu.
Gündemin 7. maddesinde Plan ve Bütçe Komisyon üyeliklerine Cumhur İttifakı adına Osman Çil, Hüseyin tanın ve Ahmet Alper Soylu, CHP adına Metin Dağlıoğlu ve İyi Parti Adına Hüseyin Üz önerildi. Oylamanın açık yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Yapılan açık oylamada madde oy birliğiyle kabul edildi.
8. Gündem maddesinde İmar Komisyonu için Cumhur ittifakı adına Süleyman Bahri Özel, Fatma Görgen Selimoğlu ve Cengiz İnan, CHP gurubu adına Tuğba Ölmez ve İyi Parti Gurubu adına Hamza Çankır önerildi. Oylamanın açık yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Yapılan açık oylamada madde oy birliğiyle kabul edildi.
9. gündem maddesinde Eğitim ve Kültür İhtisas Komisyonu için Cumhur ittifakı adına İsminur Ercan, Celal Türker ve Yusuf Satin, CHP gurubu adına Fatih Gülen ve İyi Parti Gurubu adına Mevlüt Türkan önerildi. Oylamanın açık yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Yapılan açık oylamada madde oy birliğiyle kabul edildi.
Verilen aranın ardından Hüseyin Sarıkaya’nın başkanlığında yeniden toplanan meclis gündeminin 10. ve en tartışmalı maddesi olarak Dörtyol Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporunu görüştü. Madde üzerinde İyi Parti Gurup sözcüsü İlyas Uygur söz alarak faaliyet raporunun tamamen boş olduğunu, belediyenin 2020 yılı gelir gider hesaplarına bakıldığında personel giderleri haricinde kalan paraların hiçbirinin yatırım amaçlı kullanılmadığına şahitlik ettiklerini belirtti ve faaliyet raporunun okunacak bir şey olmadığı için okunmadan oylanmasını istedi. CHP Gurup sözcüsü Av. Emre Arık meclisteki üç tane avukat olduğunu ama bunların Belediyenin Müdür ve Memurları kadar adliyeye gitmediklerini belirtti ve faaliyet olmadığı için faaliyet raporu görüşmelerine gurup olarak katılmayacaklarını belirtti. Yapılan oylamada madde oy çokluğuyla kabul edildi.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’in meclise dönmesiyle birlikte Dörtyol Belediyesi 2020 Yılı Gelir Tahsilat Denetim Raporu gündemin 11. maddesi olarak görüşüldü ve oy çokluğuyla kabul edildi.
Çaylı Mahallesi 194 ada 4, 5, 6 ve 195 ada 1 parsellerin imar planı değişikliğine esas İmar Komisyon Raporunu içeren 12. gündem maddesi İmar komisyon raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.
13. gündem maddesinde Özerli Mahallesi 768 ada 2 ve 769 ada 2 nolu parsellerin İmar Planı değişikliğine esas İmar Komisyon Raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.
reklam
14. gündem maddesi olarak Çaylı Mahallesi 196 ada 1 parsel sayılı taşınmazın 3194 sayılı Kanunun 8/b maddesi uygulamışı ile alan öncelikli kat belirlenmesi talebi meclis üyelerinin oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi.
Gündemin 15. ve son maddesinde ise Çevre Aydınlatması Yapım İşinde Kullanılmak Üzere İller Bankası A.Ş.’den 5.000.000,00 TL tutarında kredi kullanılmasına esas Plan Bütçe ve İmar Komisyon Raporları görüşüldü. Her iki komisyonda bu amaçla borçlanmanın uygun olmadığını yönünde kara verdi. Meclis komisyon görüşleri doğrultusunda borçlanma yetki talebini oy birliğiyle reddetti.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin alınan kararların ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı olması temennisinde bulunduktan sonra 03 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 15:00’da tekrar toplanmak üzere meclis birleşimini sonlandırdı.
reklam
reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.