Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Hatay’da « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 11:02

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Hatay’da

reklam
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Hatay’da
Son Güncelleme :

09 Haziran 2016 - 8:57

167 views

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hatay Valiliği tarafından düzenlenen ve Türkmen ve Arap kökenli Suriyelilerin katıldığı iftara eşlik etti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antakya Ottoman Palace Otel’de Hatay’da kalan Türkmen ve Arap kökenli yaklaşık bin Suriyelinin katıldığı iftara eşlik etti. Bakan Çavuşoğlu, Hatay Valiliği tarafından organize edilen iftara katılmaktan ve sofrasını Suriyeli misafirlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
En büyük arzusunun Suriye’deki zulmün son bulması olduğunu aktaran Bakan Çavuşoğlu, “Suriye’den gelen tüm kardeşlerimize kucak açan Hatay’ın tüm yöneticilerine, halkına da şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her platformda sizlerin haklarını savunmaya devam edeceğiz. En büyük arzumuz Suriye’de savaşların durması, zalim Esed rejiminin gitmesi ve Suriye’nin tekrar istikrara, huzura kavuşmasıdır. İnşallah bu dualarımız kabul olur, sizler de evinize dönersiniz. Bizler de sizlerin evlerinde sofralarınıza misafir olur, birlikte iftar yaparız” dedi.
Suriye’den gelen 3 milyon misafiri Türkiye’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Çavuşoğlu, “Biz, bazı batılı ülkeler gibi sizleri bir yük olarak görmüyoruz. Allah’ın izniyle bundan sonraki süreçte de kamplarda ve şehirlerde yaşayanlara elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Bu akşam gerçekten burada sizlerle birlikte olmak büyük mutluluk oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde sizleri kamplarda ziyaret etme imkanımız olur” şeklinde konuştu.
Bakan Çavuşoğlu iftarın ardından, Hatay’daki STK temsilcilerinin katılımıyla basına kapalı olarak gerçekleştirilen bir toplantıya katıldı. Toplantının ardından Bakan Çavuşoğlu Ankara’ya hareket edecek.

googletag.cmd.push(function(){
googletag.display(‘div-gpt-ad-1463407549250-146’);
});

googletag.cmd.push(function(){
googletag.display(‘div-gpt-ad-1463407549250-205’);
});

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.