Defne’de olaylı meclis « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 12:58

Defne’de olaylı meclis

Defne Belediyesi’nin 2021 yılı Nisan meclisinde gergin anlar yaşandı.

reklam
Defne’de olaylı meclis
Son Güncelleme :

05 Nisan 2021 - 0:06

235 views

Defne Belediyesi’nin 2021 yılı Nisan meclisinde gergin anlar yaşandı. Belediye’nin giderleri ile ilgili tartışmaların yaşandığı mecliste yoğun itirazlar yaşandı. Meclis oturumunda 15 madde görüşüldü. Başkan Güzel, geçmiş dönemden kalan 2 Milyon TL’lik borcun karşılığında belediyeye ait banka hesaplarındaki paranın haczedilmemesi için hesaplara kamu hizmetine aittir şerhi konulmasını oylamaya sundu. İlk madde oy çokluğuyla onaylandı. 2020 yılı faaliyet raporu meclise sunuldu. Konuşmaların ardından 2021 yılında görev yapacak olan encümen üyelerinin seçimi gerçekleştirildi.


BİLGİN: NE HİZMETLERE NE SİZE ULAŞILMIYOR
Rapor ile ilgili söz alan bağımsız meclis üyesi Ahmet Bilgin yaptığı konuşmada, “Sayın Başkan 2 yıl önce “Her şey Güzel olacak” diyerek göreve başladınız. Ancak 2 yılın sonunda hiçbir şey güzel olmadı. Seçimde Defne ve HBB aynı yönetimde olursa daha iyi olur, geçmiş dönemdeki başkan HBB ile ilişkileri iyi yönetemedi dediniz. Biz seçilirsek güzel hizmetler olacak dediniz. Bu halk size inanıp sizi seçti. Yapılmayan hizmetlerden bahsetmek istemiyorum. Hatay’da EXPO düzenlenecek. HBB her zaman olduğu gibi yine Defne’ye hiç bir proje vermedi. Peki siz bundan faydalanmak için ne yaptınız? Hatay’ın gastro yemekleri Defne’de, HBB yine Defne’yi safdışı bıraktı. Peki siz bunun için ne yaptınız. Yöresel ürünlerin satışı ile ilgili hem istihdam hem üretim yapılması için hiç proje yaptınız mı? Pandemiyi bahane edebilirsiniz. Peki ama pandemide halka sahip çıktınız mı, kol kanat gerdiniz mi? Çocuklara tablet, internet verdiniz mi? Neden halka umut dağıttınız? Meclis üyeleriyle, belediye personeliyle, muhtarlarla neden iletişim kuramıyorsunuz? Halktan neden bu kadar uzaksınız? Buradaki ilk maddede toplumsal dayanışmayı sağlamak var diyor. Bu hedef için ne yaptınız.


RAPORA ONAY VERMEYECEĞİM
Ulaşımda problemler yaşanıyor. Neden adım atılmıyor. Defne’nin her köşesinde sanatsal faaliyetler, atölyeler olmalı. Defne sabunu ile ilgili tesis açtınız mı? Spor alanı, park, bahçe, tesis neden yapmadınız? Belediyeyi 56 Milyon TL borçla devraldık diyorsunuz. Siz hiç üretim yapmadan bu borca 34 Milyon daha eklediniz. Kurum yönetmek kararlılık ve irade ister. Ortak aklı hakim kılarsanız bu ilçe için güzel işler yapılabilir. Derdiniz bu halka hizmetse biz de sizi destekleriz. Proje koordinatörü getirdiniz. 2 yılda ürettiği projeler nerede? 4 başkan yardımcısı yetmiyormuş gibi 5. başkan yardımcısını da atadınız. 1 gün dahi belediyeye veya meclise gelmiş midir? Kadın kooperatifini belediyemiz yaptı, siz gidip HBB’yi ortak ettiniz. EnerjiSA’ya bedelsiz alan veiyorsunuz. Belediyenin kazanımlarını neden bu kadar kolay harcıyorsunuz? Erişilebilir hizmet diyorsunuz. Ama ne hizmetlere ne de size erişilemiyor. İmkanlar yok anlayabiliyorum. Bari iletişiminizi geliştirip halkın kalbine dokunun. Faaliyetlerinizi başarılı bulmuyorum. Temel hizmetler dahi yapılamamış. Ben bu rapora destek vermiyorum” ifadelerini kullandı.

reklam


BAŞKAN GÜZEL: TÜM SORULARA ZAMANI GELDİĞİNDE CEVAP VERECEĞİM
Bilgin’in konuşmasının ardından diğer meclis üyeleri de söz alarak Bilgin’in açıklamalarına cevap verdi. Meclis üyelerinin görevinin proje üretmek olduğunu belirten üyeler, Bilgin’den proje üretmesini ve ondan sonra başvuru yapıp destek istemesini belirttiler. Diğer meclis üyeleri de söz alarak gündeme yönelik konuşmalar gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından faaliyet raporu oy çokluğuyla onaylandı. Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, tüm sorulara zamanı geldiğinde cevap vereceğini belirterek, meclis üyelerini proje geliştirmek için çalışmaya çağırdı. Dilek ve temennilerin iletilmesinin ardından meclis toplantısı sona erdi.

Haber: Levent AŞKAR

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.