CHP’de İstifalar Başladı,15 Milletvekili İYİ Parti’ye Katılıyor « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 16:18

CHP’de İstifalar Başladı,15 Milletvekili İYİ Parti’ye Katılıyor

reklam
CHP’de İstifalar Başladı,15 Milletvekili İYİ Parti’ye Katılıyor
Son Güncelleme :

22 Nisan 2018 - 14:54

198 views

CHP’de İstifalar Başladı,15 Milletvekili İYİ Parti’ye Katılıyor

CHP’den 15 milletvekili bugün istifa ederek İYİ Parti’ye katılmak üzere başvurdu.

Ankara’da erken seçimler öncesi sıcak gelişme, CHP ve İYİ Parti yapılan görüşmeler neticesinde anlaştı, 15 CHP milletvekili İYİ Parti’ye geçiyor.

Bu hamle ile İYİ Parti’nin TBMM’de grup kurarak seçime girmesinin sağlanacağı belirtildi.15 CHP’li milletvekili geçtiği takdirde, 5 milletvekili olan İYİ Parti TBMM’de grup kurma sayısına ulaşıyor.

Seçim Kanunu’na göre, bir partinin seçime katılabilmesi için, “İllerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gruplarının bulunması şartını” yerine getirmesi gerekiyor.

İYİ Parti’nin, 6 ay şartına takılması durumunda, TBMM’de grup kurmak için gerekli olan 20 milletvekili şartının yerine getirilmesi için en az 15 milletvekiline daha ihtiyaç bulunuyor. Şu anda İYİ Parti’nin Meclis’te 5 sandalyesi bulunuyor. Meclis’te 20 sandalyeyi bulursa, İYİ Parti seçimlere doğrudan katılma hakkına kavuşacak.

    

CHP’den Genel Merkezin belirlemesiyle istifa edip,İyi Parti’ye geçecek olan bazı isimler şöyle: Ahmet Akın, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca, Mehmet Göker, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Nihat Yeşil,  İzmir  Milletvekili Tacettin Bayır, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Ömer Fethi Güler,Fatma Kaptan Hürriyet,Çetin Arık.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.