CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERKAN TOPAL: TÜRK GENÇLİĞİNE EMANET ETTİĞİN CUMHURİYET İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR. « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 17:18

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERKAN TOPAL: TÜRK GENÇLİĞİNE EMANET ETTİĞİN CUMHURİYET İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR.

reklam
CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERKAN TOPAL: TÜRK GENÇLİĞİNE EMANET ETTİĞİN CUMHURİYET İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR.
Son Güncelleme :

10 Kasım 2017 - 8:44

193 views

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERKAN TOPAL: TÜRK GENÇLİĞİNE EMANET ETTİĞİN CUMHURİYET İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal 10 Kasım nedeniyle yayınladığı anma mesajında, “Türk gençliğine emanet ettiğin cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

Mazlum ve Tutsak Milletlerin Bağımsızlık Kılavuzu Ruhun Şad Olsun.

CHP milletvekili Topal, “Hayatını Türk Ulusu ve onun bağımsızlığına adamış, ulusal birliğimizin, bağımsızlığımızın, çağdaşlık ve aydınlanmanın simgesi olmuş, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu önderini, aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde minnet ve şükranla anıyorum. Eylem ve fikirleri ile yaşadığı çağa damgasını vuran, mazlum ve tutsak milletlerin bağımsızlık kılavuzu ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK, Ruhun şad olsun” dedi.

Topal “Atatürk, toprakları işgal edilmiş ve emperyalizmin böl parçala yönet pratiği ile bünyesinden koparılan topraklarda bağımsız devletçikler kurdurulmuş bir imparatorluğun küllerinden, eşsiz dehası, azim ve kararlılığı ile bir millet yaratmıştır. Başarıyla çıktığı kurtuluş mücadelesi sonrasında, Türkiye Cumhuriyeti devletini inşa etmiş ve ulus devlet anlayışıyla örgütlemiştir. Gerçekleştirdiği devrimlerle ulusumuza demokratik bir cumhuriyet ve aydınlık yarınlar armağan ederek, çağdaş dünyanın yolunu açmıştır” dedi.

Atatürk’ün İlke ve Devrimleri Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Edecek.

CHP milletvekili Topal, açıklamasının devamında,

“Büyük önderin bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onun üzerine çıkmak, ancak bizlere bıraktığı ilke ve inkılâplarını yaşatarak ve Atatürk’ün izinden yürüyerek mümkün olabilecektir. Her türlü yok sayma girişimine rağmen, Atatürk’ün ilke ve devrimleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, rehberimiz olarak ulusumuzun yarınlarına yön verecektir. Türk gençliğine emanet ettiğin Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır.

10 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk için yas günü değil, fikirlerine ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmamız ve her zamankinden daha fazla bir ve beraber olmamız gerektiğini hatırlatan bir gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı ve geçtiğimiz yüzyıla yön veren dünya liderlerinden olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.