CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERKAN TOPAL TBMM GENEL KURULUNDA KONUŞTU « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 01:16

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERKAN TOPAL TBMM GENEL KURULUNDA KONUŞTU

reklam
CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERKAN TOPAL TBMM GENEL KURULUNDA KONUŞTU
Son Güncelleme :

30 Kasım 2017 - 8:25

182 views

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERKAN TOPAL TBMM GENEL KURULUNDA KONUŞTU

Topal: Öğretmenin ücretlisi, sözleşmelisi olmaz. Nitelikli ve kadrolusu olur. Bu yıl en az 40 bin öğretmen ataması yapılmalıdır. Öğretmenlere 3600 ek gösterge hakkı tanınmalıdır.

28.11.2017 tarihli TBMM Genel Kurul oturumunda söz alan CHP Hatay milletvekili Serkan Topal, öğretmenlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini ortaya koydu.

Hatay Milletvekili Topal eğitim sistemi içerisinde öğretmenlerin önemine ve öğretmenin mesleğini fikren ve manen vurgu yaptığı konuşmasında , “Değerli arkadaşlar, kuşkusuz eğitim sistemimizin en temel sorunlarından bir tanesi de öğretmen arkadaşlarımız çünkü öğretmen arkadaşlarımız geleceğin mimarlarıdır. Ülkemizin kalkınması ancak öğretmen arkadaşlarımızın yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerle mümkündür. Ancak bu nesilleri yetiştirebilmesi için de o öğretmen arkadaşlarımızın da vicdanen rahat olması gerekiyor, fikren, madden, manen özgür olması gerekiyor. Peki, bütün bu olanakları, bütün bu zemini Hükûmet, iktidar yapabiliyor mu? Maalesef hayır” dedi.

Öğretmenler Baskı Altında

CHP milletvekili Topal, 15 Temmuz sonrası ihraç edilen ve işimi geri istiyorum diyerek açlık grevine başlayan Nuriye ve Semih öğretmenin direnişlerini selamladığı konuşmasında, “Öncelikle, bedenlerini, açığa alınan ya da ihraç edilen on binlerce öğretmen ve akademisyen için açlığa yatıran, Nuriye ve Semih’e buradan binlerce selam gönderiyorum” dedi.

Hatay milletvekili Topal, öğretmenlerin sendikal faaliyetlerinin dahi baskılandığına değinerek, “Değerli arkadaşlar, öğretmen arkadaşlarımız artık doğru dürüst eyleme katılamıyor, demokratik bir eyleme katılamıyor çünkü baskı var; sendikaya bile doğru dürüst üye olamıyor, yine baskı var. Öğretmen arkadaşlarımızın çoğu ihraç edildi, açığa alındı ve bunların içerisinde, inanın, çoğu da masum” dedi.

Öğretmenin Ücretlisi, Sözleşmelisi Olmaz. Öğretmenin Mutlaka Kadrolu Olması Gerekiyor.

CHP milletvekili Topal, öğretmenlerin yaşadığı atama problemine değinerek ücretli ve sözleşmeli öğretmen atama sistemini eleştirdi. Topal, “Değerli arkadaşlar, öğretmenlerin sorunlarından bir tanesi de atama, hepimiz çok iyi biliyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı buna bir türlü çözüm bulamadı. Çünkü 2002 yılından bugüne kadar sürekli bakanlar değişiyor ve her gelen yeni bakan sürekli müfredat değiştiriyor. Maalesef bu konuda Hükûmet yetersiz kaldı.

Öğretmenin ücretlisi, sözleşmelisi olmaz. Öğretmenin mutlaka kadrolu olması gerekiyor, nitelikli olması gerekiyor. Mülakat yerine liyakat tercih edilmeli ve özellikle göreve yeni atanan öğretmen arkadaşlarımızla ilgili bir sıkıntı var. Göreve atanıyorlar ama güvenlik soruşturması nedeniyle maalesef işe başlayamıyorlar. Efendim, on yıl önce, yedi yıl önce bir tane akrabası bir bankaya para yatırmış, bir şeyler olmuş. Lütfen, buradan sizlere de sesleniyorum sayın iktidar, bu sorunu, bu mağduriyeti ortadan kaldıralım” dedi.

Bu Yıl En Az 40 Bin Öğretmen Ataması Yapılmalıdır.

CHP Hatay milletvekili Topal konuşmasının sonuna doğru hükümete öğretmen sorunlarının çözümü noktasında bir dizi öneride bulundu.

Topal, “Öğretmenin ücretlisi, sözleşmelisi olmaz. Öğretmenin mutlaka kadrolu olması gerekiyor, nitelikli olması gerekiyor. Bu yıl en az 40 bin öğretmen ataması yapılmalıdır.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmeli, 3600 ek gösterge hakkı tanınmalıdır. Öğretmenlerin maaşları yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır. Öğretmenlerin ek ders ücretleri en az 25 TL olmalıdır. Öğretmenlere ödenen eğitim-öğretime hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarına ödenmeli ve en az bir maaş tutarında olmalıdır. İnternet hizmeti öğretmenlere ücretsiz olmalıdır. Öğretmenlerin sınav görev ücretleri en az 2 katına çıkarılmalıdır. Öğretmenlere temsil tazminatı ödenmelidir, çocuk yardımları artırılmalıdır. Yönetici atamalarında mutlaka liyakat esas alınmalıdır” dedi. (Haber Merkezi)

 

 

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.