BİROL ERTEM ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI BİR KEZ DAHA MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 01:50

BİROL ERTEM ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI BİR KEZ DAHA MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

reklam
BİROL ERTEM ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI BİR KEZ DAHA MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
Son Güncelleme :

17 Kasım 2017 - 0:49

161 views

BİROL ERTEM ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI BİR KEZ DAHA MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

     Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, çiftçilerin sorunlarını bir kez daha meclis gündeme getirdi.

Çiftçilerin yaşadığı sorunları her fırsatta dile getiren CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada,‘’ Tarım Bakanına soruyorum: Dünyada tarım ürünlerinin taban fiyatı bir yıl önceden açıklanmaktadır. Buna bağlı olarak çiftçi hangi ürünü veya ürünleri ekeceğine karar vermektedir ama ülkemizde buğday, mısır, pamuk gibi, önemli oranda ekim yapılan ürünlerin fiyatı maalesef hasattan sonra açıklanmaktadır. Ayrıca pamuk, buğday, mısır gibi ürünlerin hasat zamanı ise ithalattaki vergilerin büyük oranda düşürülmesiyle ürün fiyatları dip yapmaktadır. Çiftçi, yandaş birileri köşeyi dönsün diye mağdur edilmektedir. Tarım Bakanını bu konularda uyarıp üreticileri daha fazla rencide etmemek adına göreve davet ediyorum.’’ dedi.

 

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.