Belen Belediyesi, “BELEN VE İNCİR KONULU ŞİİR YARIŞMASI” düzenliyor « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 22:24

Belen Belediyesi, “BELEN VE İNCİR KONULU ŞİİR YARIŞMASI” düzenliyor

reklam
Belen Belediyesi, “BELEN VE İNCİR KONULU ŞİİR YARIŞMASI” düzenliyor
Son Güncelleme :

30 Haziran 2016 - 16:17

218 views

     Belen Belediyesi, “BELEN VE İNCİR KONULU ŞİİR YARIŞMASI” düzenliyor

Belen Belediyesi basın müdürlüğünden verilen bilgiye göre BELEN VE İNCİR KONULU ŞİİR YARIŞMASI’na:  18 yaşını doldurmuş Hatay geneli ve Hatay dışında yaşayan  tüm Hataylı amatör ve profesyonel şairler katılabilecek.

Yarışmada birinci gelen şiir; 500 TL + Plaket, ikinci gelen şiir; 400 TL + Plaket, üçüncü gelen Şiire 300 TL + Plaket ödülü ile ödüllendirilecektir.

Yarışmanın seçici kurulu şu isimlerden oluştu:

Serpil KORKMAZ(Gazeteci-Yazar), Eşref AZĞIN TÜRKERİ (Şair-Yazar),
Aycan Bozok Tarih Ögrt.(Şair), Ali PARLAK Öğretmen (Şair-Yazar), Adem ASLAN (Edebiyat Öğretmeni), Fahrettin DÖNMEZ Edebiyat Öğretmeni (Emekli). Bilgi için: Belen Belediyesi 0326. 444 21 00 – Seçici Kurul Başkanı Eşref Azğın Türkeri – 0542 815 09 07 nolu telefonlar aranabilir.

baskan-vurucu-foto (8)

Şiir yarışmasına katılmak isteyenler için “BELEN VE İNCİR KONULU ŞİİR YARIŞMASI” Şartnamesindeki şartları göz önünde bulundurmak durumundadır.

  1. Yarışmaya 18 yaşını doldurmuş Hatay geneli ve Hatay dışında yaşayan  tüm Hataylı şairler katılabilir.
    2. Şiirler Hece veya serbest vezinle yazılabilir.
    3. Seçici Kurul Üyeleri, Belen belediyesi çalışanları ve birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.
    4. Yarışmaya katılacak şiirler, daha önce hiç yayınlanmamış ve herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.
    5. Yarışmacılar en fazla bir şiirle yarışmaya katılabilirler
    6. Yarışmacılar; şiirlerini  1’er nüsha olacak şekilde  kimlik, adres ve özgeçmişlerini içeren bilgileri yazarak EŞREF AZĞIN TÜRKERİ ÇAY MAH.101 SK. NO:5/A – İSKENDERUN adresine elden, taahhütlü veya kargo ile göndereceklerdir. Ayrıca e-posta ile (eşref_azgin@hotmail.com, belen@belen.bel.tr) adresine de yollayabilirler.
  2. Şartnameye uymayan şiirler değerlendirmeye alınmayacaktır.
    8. Tüm eserlerin her türlü kullanım hakkı Belen Belediyesi’ne aittir.
    9. Şartnamede belirtilmeyen konularda Seçici Kurul kararı geçerlidir.
    10. Şiirlerin sorumluluğu yazarlarına aittir.

Teslim Süresi ; Eserler en geç 20 Temmuz 2016 Cuma günü saat 17.00 ‘ a kadar teslim edilecektir. Bu tarih ve saatten sonra gönderilen eserler yarışma dışı kalacaktır.
SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ:  1) Eşref AZĞIN TÜRKERİ (Şair-Yazar) – 2) Aycan Bozok Tarih Ögrt.(Şair) – 3) Ali PARLAK Öğretmen (Şair-Yazar) – 4) Adem ASLAN Edebiyat Öğretmeni – 5)Fahrettin DÖNMEZ Edebiyat Öğretmeni (Emekli) – 6)Serpil KORKMAZ(Gazeteci-Yazar).
ÖDÜLLERİN VERİLMESİ:
Ödüller 31 Temmuz 2016 tarihinde Belen’in Kıcı Köyünde yapılacak İncir ve Şiir Etkinliğinde verilecektir. Dereceye giren şairler ödül törenine gelmediğinde ödül sıradakine kaydırılacaktır.
ÖDÜLLER:
1. Şiir; 500 TL + Plaket
2. Şiir; 400 TL + Plaket
3. Şiir; 300 TL + Plaket
Yarışmanın iptali; Belen Belediyesi her hangi bir sebepten dolayı yarışmayı tek taraflı iptal edebilir, bu nedenle yarışmacılara karşı yükümlülüğü yoktur.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.