AVCI: ‘’MÜCADELE KADINLARI BİRLEŞTİRİR, KADINLAR DÜNYAYI GÜZELLEŞTİRİR’’ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:07

AVCI: ‘’MÜCADELE KADINLARI BİRLEŞTİRİR, KADINLAR DÜNYAYI GÜZELLEŞTİRİR’’

reklam
AVCI: ‘’MÜCADELE KADINLARI BİRLEŞTİRİR, KADINLAR DÜNYAYI GÜZELLEŞTİRİR’’
Son Güncelleme :

08 Mart 2019 - 16:23

203 views

AVCI: ‘’MÜCADELE KADINLARI BİRLEŞTİRİR, KADINLAR DÜNYAYI GÜZELLEŞTİRİR’’

Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu Dünya 8 Mart Emekçi Kadınlar günü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu adına açıklama yapan, SES Hatay Şube Eş Başkanı Meryem AVCI: ‘’Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe kazanılmış haklarımızın tek tek elimizden alınmaya çalışıldığı,kadın cinayetlerinin gittikçe arttığı, eğitimde muhafazakarlaşmanın üst boyuta taşındığı, siyasetteki eril dilin her geçen gün arttığı, halkları birbirine düşmanlaştıran, kutuplaştıran söylemlerin ve savaşın gölgesinde giriyoruz. 31 Mart yerel seçiminin de arifesinde yapılacak olan 8 Mart etkinlikleri aynı zamanda kadınların yerel yönetimlerden taleplerini de haykıracağı bir alan olacak.

Biz Hatay’da ki kadınlar 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası dayanışma günü öncesinden beridir  “ HATAY KADINLAR BİRLİKTE GÜÇLÜ” adıyla sokakta, evde, iş yerinde, okulda sözümüzü ortak söylemek adına bir araya geldik. Çünkü biliyoruz ki “ mücadele kadınları birleştirir, Kadınlar dünyayı güzelleştirir”.  Bize baskı, sömürü ve şiddet dışında hiçbir şey vaat etmeyen ataerkil kapitalist sisteme karşı tarihimizden aldığımız güçle bu 9 Martta yine alanlarda olacağız. Çünkü biliyoruz ki savaşsız, şiddetsiz,  eşit, adil, özgür bir dünya ancak ve ancak biz kadınların ortak mücadelesi ile kurulur.

Türkiye’de ve dünyada kadınların ancak birlikte güçlü olduğunu göstermek için 8 Mart’ta uluslararası kadın grevlerine SES veriyoruz…

 “Kadınlar durursa hayat durur!” diyoruz.

Bizler 9 Mart cumartesi günü saat 15.30’da Müziğimiz, tiyatromuz, şiirlerimiz, serbest kürsümüz ve isyanımızla Ulus Meydanında olacağız. İlimizde son dönemde oldukça artan kadın cinayetlerine, şiddette karşı sokakta sözümüzü söyleyeceğiz. Bütün Hatay’da ki kız kardeşlerimizi sesimize kulak vermeye ve hep birlikte alanda birlikte söz söylemeye çağırıyoruz.

Yaşamın yarısıyken yok sayılmayı reddediyoruz! Eşit, özgür ve adil bir dünya kurulana kadar mücadelemizden vazgeçmiyoruz.

  Kadınlar birleşiyor; Birleştikçe güçleniyor. Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz, özgürlüğümüz için 9 Martta alanlarda olacağız’’ dedi. (Haber Merkezi)                

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.