ANTAKYA BELEDİYESİ İLAÇLAMA KONUSUNDA SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRİYOR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 13:18

ANTAKYA BELEDİYESİ İLAÇLAMA KONUSUNDA SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRİYOR

reklam
ANTAKYA BELEDİYESİ İLAÇLAMA KONUSUNDA  SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRİYOR
Son Güncelleme :

19 Temmuz 2016 - 4:54

483 views

İLAÇLAMA ÇALIŞMALARININ KALICI OLMASI İÇİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NCE

BAŞTA ASİ NEHRİ OLMAK ÜZERE DERELER ISLAH EDİLMELİ

 

          Antakya Belediyesi yaz ayları nedeniyle artan haşerelerin önüne geçilebilmesi amacıyla şehir genelinde ilaçlama çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü bildirdi. Antakya’da bulunan dere kenarlarında da ilaçlama çalışmaları yürüten Antakya Belediyesi ekipleri haşere, fare ve kötü kokuya sebebiyet veren fosseptik ve atık suların Asi Nehri’ne bırakılmasının derhal önlenmesi gerektiğini ve Hatay Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan derelerin ıslah edilmemesinden dolayı ilaçlama çalışmalarının yetersiz geldiği ifade edildi.

            Antakya Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi; “ Antakya Belediyesi olarak şehrimizin 95 mahallesinin tamamında fare, haşere, pire ve hamam böceği ile mücadele çalışmalarımız aralıksız olarak sürüyor. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızdan sıkça aldığımız talepler doğrultusunda muhtelif mahallelerimizde bulunan dere kenarlarında ve sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen bazı ana arterlerde de ilaçlama çalışmaları gerçekleştirmekteyiz.

            Ancak tüm bu ilaçlama çalışmalarımız derelerimizin ıslah edilmemesi nedeniyle kalıcı sonuçlar vermemektedir. Bir kez daha hatırlatmakta yarar vardır ki derelerin ıslahı Hatay Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır. Bu 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun, “Büyükşehir Belediyesinin Görev, Yetki ve Sorumlulukları” başlıklı 7. Maddesinin (r) bendinde yer alan;“derelerin ıslahını yapmak” maddesinde açıkça belirtilmiştir. Bu anlamda Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin acil olarak Asi nehrine akıtılan fosseptikleri  engellemesi, ardından Asi Nehri ve bağlantılı tüm derelerin ıslah çalışmalarını yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır. Antakya Belediyesi olarak dere kenarlarında yaptığımız ilaçlama çalışmaları ancak o zaman kalıcı olabilecektir.

        Bu konuyla ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni duyarlı olmaya davet ediyor, gerekli tedbirlerin alınmasıyla ilgili lazım olan çalışmaların biran önce başlatılması gerektiği hususunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz”dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.