İKİZLER DAVULLU ZURNALI TABURCU OLDU « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:50

İKİZLER DAVULLU ZURNALI TABURCU OLDU

Samandağ 100. Yıl Güneypark Hastanesinde Bahar-Cemil Yılmaz çiftinin prematüre doğan ikiz bebekleri hastaneden davul zurna eşliğinde taburcu oldu.

reklam
İKİZLER DAVULLU ZURNALI TABURCU OLDU
Son Güncelleme :

08 Nisan 2021 - 23:18

291 views

Samandağ 100. Yıl Güneypark Hastanesinde Bahar-Cemil Yılmaz çiftinin prematüre doğan ikiz bebekleri hastaneden davul zurna eşliğinde taburcu oldu.

Yılmaz çiftinin ikiz bebekleri, henüz 31 haftalıkken 1500 er gram doğarak, prematüre (erken doğum) ve solunum problemleri sebebiyle 100.Yıl-Güneypark Hastanesi yenidoğan yoğun bakımına alındı. Bebeklere mekanik solunum desteği ve diğer tedaviler uygulandı. Anne Bahar Yılmaz’a anne eğitimi verildi ve ikizler hem sağlıklarına hem de annelerine kavuştu. Bebekler hastaneden taburcu olurken, davullu kutlama yapıldı. Bahar-Cemil Yılmaz çifti hastaneden ayrılırken yaptıkları açıklamada “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Volkan Can’a ve yenidoğan yoğun bakım ekibi ve yenidoğan yoğun bakım ekibinin gösterdiği ilgi ve emeklerinden dolayı biz anne ve babası Güneypark hastanesine teşekkür ediyoruz” dediler.
DURMAZ: İKİZLERİ UĞURLARKEN HEM DUYGULANDIK, HEM GURURLANDIK
Yeni doğan yoğun bakım ekibinden Hemşire Hamide Durmaz “Yenidoğan yoğun bakım hemşireleri, bir bebek erken doğduğunda ilk ve en önemli tedavinin sevgi olduğuna inanırız. Hem bebeğin hem de annenin manevi desteğe olan ihtiyaçlarına duyarlı olmak, dikkatle yapılan tedavinin bir parçası. İkizlerimizi evlerine uğurlarken hem duygulandık, hem de gururlandık.” dedi.

REKLAM


CAN: HASTANEMİZDE 14 TAM DONANIMLI KUVÖZ BULUNUYOR
Tedaviyi yürüten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Volkan Can “İkizlerimizi sağlıklı bir şekilde taburcu etmekten çok mutluyuz. Bizim için her yenidoğan bebek, özeldir. Kendine özgüdür. Prematüre bebekler ise sağlık süreçlerinde riskli bebek grubuna girer. Erken doğan bebekler, yaygın olarak karmaşık sağlık sorunları ile karşılaşabilirler. Prematüre doğumlarda karşılaşılan tıbbi sorunlar ve komplikasyonlar bebekten bebeğe değişkenlik göstermekle beraber, gebelik haftası düştükçe risk artar. Yaşanan tıbbi sorunların bazıları doğumdan hemen sonra belirti verirken bazıları daha sonraki periyodlarda ortaya çıkabilir. Solunum problemleri, kalp sorunları, beyin kanaması, kansızlık, sarılık, kan şekeri düşüklüğü, ilerleyen zamanlarda serabral palsi, öğrenme güçlüğü, görme-işitme sorunları görülebilir. Bu nedenle aileler, riskli hamileliklerde doğum öncesi kontrollerine çok daha duyarlı olmalıdır. Doğum sonrasında ise prematüre bebeklerin tıbbi takibi, uzman hekimler tarafından donanımlı sağlık kuruluşlarında yapılmalıdır. 100.Yıl-Güneypark Hastanesi’nin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde 14 tam donanımlı kuvöz ünitesi bulunuyor. Teknik altyapı imkânlarıyla 100.Yıl Güneypark Hastanesi 3.basamak sağlık hizmeti veriyor.” ifadelerine yer verildi.

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.