ALİ KAVAK: “NEDEN ATSO BAŞKANI OLMALI?” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 18:11

ALİ KAVAK: “NEDEN ATSO BAŞKANI OLMALI?”

reklam
ALİ KAVAK: “NEDEN ATSO BAŞKANI OLMALI?”
Son Güncelleme :

24 Mart 2018 - 8:41

350 views

ALİ KAVAK: “NEDEN ATSO BAŞKANI OLMALI?”

İrfan O. Hatipoğlu  

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri hiçbir dönem olmadığı kadar gündemimizde…

Bir meslek odasının yönetim kurulu seçimlerinin yoğun biçimde kamunun gündemine taşınması, tartışılması ne kadar doğru? Tartışıla bilir.

Yalnızca Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın kimler ve nasıl yönetileceği değil, tüm meslek odalarının her açıdan (yönetim. İşlev) tartışılmasında yarar var. Çünkü odalar, ekonomik olarak çok güçlendiler. Düşünemeyeceğimiz kadar büyük paraları kontrol ediyorlar. Bu paraları da sınırsız, denetimsiz, kontrolsüz bir şekilde oda başkanları harcamaktadır.

Odaların büyük bütçeleri, başkanları kontrolden çıkartarak “güç zehirlenmesine” neden oluyor. Odaları “rant” bahçeleri konumuna sürüklüyor. Başkanlarda “tapulu arazimi” gecekondu yaptırmam diyerek çeteleşiyorlar, kendine bağlı klan gurupları oluşturuyorlar.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın başına gelende budur. Oda başkanı Hikmet Çinçin oda da çeteleşmiş, kendine bağımlı klan gurubunu oluşturdu. Son başkanlık döneminde farkında olmadan kendine bağımlı klan gurubunun kısır düşünceleri içinde boğuldu. Söyleyecek sözü kalmadı.

Söyleyecek sözü kalmadığının farkında değil. Müritleri tarafından hızla yenilgiyle sonuçlanacak bir yarışa sürüklenmekte. Ya da Prius zaferi elde etmek üzere diyelim…

Mevlana; “Dün dünde kaldı can cazım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” diyor. Bugün Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve Antakya için yeni şeyler söyleyen Ali Kavak…

Ali Kavak, son dönem de yerel düzeyde Antakya’nın yetiştirdiği en önemli iş insanı. Dünya ölçeğinde iş yapıyor. Deneyimli, girişimci, içimizdeki dünya yurttaşıdır. Dünyanın her yerinde dostları var. Bu insanın söyleyecek bizden çok fark sözü var/olmalı.

Bir bölümünüz, bunun ne önemi var? Diyor olabilir. Bunun çok önemi var. Özellikle Antakya için… Antakya bugün geldiği nokta dışında tarihin her döneminde bir dünya kenti olmuştur. Yeniden dünya kenti olmak istiyoruz. Bizler istemesek de tarih bunu zorluyor.

Bizler dünya kenti olmak istiyoruz. Tarihi zorlamak yerine, tarihin işini kolaylaştırıp, süreci hızlandıracak, ivme kazandıracak önderlere/liderlere gereksinmemiz var. Bunlardan birisi Ali Kavak… Önünü açmak ise meslek odasının üyelerinin görevi,  bunu yapmazlarsa Antakya onları af etmeyecektir.

Süreç hızlı işliyor. Ülkemizde ve bölgemizde gelecek yeniden inşa ediliyor. Antakya tam da bu inşanın ortasında… Duygularına yenilmiş, sığ yerelliğin içinde boğulmuş, söyleyecek sözü olmayanlarla yola devam etmek büyük hata olur.

Buna izin vermeyelim.

 

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.