ALİ KAVAK “ATSO ve ANTAKYA İÇİN NEDEN GEREKLİ” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:08

ALİ KAVAK “ATSO ve ANTAKYA İÇİN NEDEN GEREKLİ”

reklam
ALİ KAVAK “ATSO ve ANTAKYA İÇİN NEDEN GEREKLİ”
Son Güncelleme :

30 Mart 2018 - 14:05

345 views

ALİ KAVAK “ATSO ve ANTAKYA İÇİN NEDEN GEREKLİ”

İrfan O. Hatipoğlu

 

Dünya ölçeğinde küreselleşme hızla devam ediyor. İnsanlar, kültürler, para, emtialar savruluyor. Küreselleşmenin, savrulmanın dışında kalmak mümkün değil. Dirensek de.

Küreselleşme dünyayı koca bir köye dönüştürürken, diğer yandan yerel değerleri, kentleri öne çıkartıyor. Ülkelerden çok kentler biliniyor. Tam 2500 yıl önce olduğu gibi. İskenderiye, Antakya, İstanbul, Roma…

Antakya 2500 yıl önce bir dünya kentiydi. Medeniyeti, kültürü, zenginliği temsil ediyordu. Sokaklarında krallar, ünlü komutanlar, bilginler, din bilgeleri dolaşıyordu.

 

Küreselleşme 2500 yıl sonra tekrar Antakya’nın bir dünya kenti olması için zorluyor. Tarihi doğru okuyamayıp dünya kentti olmanın önüne setler oluşturursak, Antakya’yı ihanet etme dışında, çocuklarımızın geleceğini de yok etmiş oluruz.

Antakyalılar buna izin vermeyecek kadar akıllı, seçimini doğru yapacak kadar deneyimlidir.

Dünya kentti olma sürecinin hızlandırılması, hükümet dışı kurumlar olarak değerlendirdiğimiz sivil toplum örgütlerinin görevleri arasındadır.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası en önemli sivil toplum örgütlerinden birisidir. Bunun yönetilmesi, yeni bir vizyona sahip olması çok önemli. Bu nedenle yaklaşan yönetim seçimlerini çok önemsiyoruz. Antakyalı iş insanları seçimini yaparken doğru yapmalı/yapacaktır da.

Yaklaşan ATSO seçim sürecini yakından izliyoruz. Ortaya çıkan tablo şu; iş insanlarımız ya taşralığı seçip, dünyadan kopmak isteyecekler. Ya da dünya ile bütünleşerek 2500 yıl önceki dünya kenti olan Antakya’yı seçecekler.

Biz dünya kenti olmak istiyoruz. Bunun hızlandırılması, sancısız bütünleşme Ali Kavak ve çalışma arkadaşları ile mümkün olacağını düşünüyorum.

Neden?

Ali Kavak içimizdeki bir dünya yurttaşı… Dünyanın her yerinde iş yapıyor. Dış bağlantıları çok güçlü… Uzun süredir yaş meyve dış satımcılarının başkanlığına, yöneticiliğine yapıyor. Antakya’nın ticari yaşamını değiştirecek, iş insanlarının önünü/zihinlerini açacak önemli projeler öneriyor.

Ali Kavak ve çalışma arkadaşlarının önünü açmak, tarihsel bir zorunluluk. Sanırım iş insanlarımız günlük yaşamlarında, bölgemizdeki değişiklikleri yakından baktıklarında, yerel yöneticilerin Antakya’yı dünya kenti yapmak için verdikleri çabayı görüyorlardır.

EXPO 21’nin düzenlenecek olması, gastronomi şehri olarak tescillenmek Antakya’nın önümüzdeki günlerde büyük fırsatlarından bazıları. ATSO bu dönüşümün en büyük aktörlerinden biri olmalıdır. Bu da ancak vizyonu olan, dünyayı yakından bilen liderle olur. Bu liderde bugün Ali Kavak’tır.

Değerli iş insanları ATSO üyeleri; Antakya’da yaşayan, Antakya tutkunu bir insan olarak çağrı yapıyorum. Lütfen seçiminizi doğru yapın. Bizler dünya kentti Antakya’da yaşamak istiyoruz. Sanırım sizlerde öyle…

 

 

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.