AK PARTİ HATAY MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI DOÇ. DR. TÜLİN DURGUN YETİM:”KUDÜS MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 21:28

AK PARTİ HATAY MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI DOÇ. DR. TÜLİN DURGUN YETİM:”KUDÜS MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR”

reklam
AK PARTİ HATAY MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI DOÇ. DR. TÜLİN DURGUN YETİM:”KUDÜS MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR”
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2018 - 4:25

192 views
AK PARTİ HATAY MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI DOÇ. DR. TÜLİN DURGUN YETİM:”KUDÜS MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR”
AK Parti’den Hatay Milletvekili Aday Adayı olan Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve yaptığı katliamlara tepki göstererek bu durumu kınadıklarını söyledi.
Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail’in bölgede işgalci bir devlet olduğunu, her İslam ülkesinin tüm dünyaya deklare ederek İsrail ile tüm ilişkilerini sıfıra indirmesi gerektiğini belirtti.
İslam ülkelerinin tüm yöneticilerine ve hükümetlerine seslenen Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, şöyle devam etti:
“Bir İslam ülkesine yapılan saldırının bütün İslam ülkelerine yapılmış gibi kabul edilmesidir. Bir Müslümana yapılan saldırının dünya Müslüman ülkeleri tarafından karşılıksız bırakılmamalıdır. Dünyanın her yerindeki Müslümanlar tepkisini açıkça göstermelidir. Unutulmamalıdır ki bölgenin huzur ve istikrarı, ancak, Kudüs’ün, çok dinli, çok dilli, çok kültürlü çoğulcu yapısı korunduğu, Kudüs barışa kavuştuğu zaman sağlanabilir. ABD’nin içerisine düştüğü bu akıl tutulması ve izansız yaklaşım, ABD’yi dünya kamuoyunda ve devletler arenasında yalnızlığa mahkûm ederken, işgal ve terör devleti İsrail’in zulmüne ve işlediği suçlara da ortak etmiştir. Binlerce Filistinlinin kanlarının dökülmesinden, İsrail kadar ABD’nin de sorumluluğu vardır. İsrail’in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir.”
Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, Amerika’nın Ortadoğu’daki silahlı bekçiliğini yapan İsrail’in bu insanlık dışı katliamına Türkiye’nin dışındaki İslam Aleminin seyirci kalmasının üzüntü verici olduğunu sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.