Abacı: Türkiye dikta ile yönetilemez « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:39

Abacı: Türkiye dikta ile yönetilemez

CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Abacı, konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

reklam
Abacı: Türkiye dikta ile yönetilemez
Son Güncelleme :

22 Mart 2021 - 0:06

181 views

CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Abacı, konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Başkan Abacı açıklamasında, “İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Karar’ı Resmi Gazete’de yayımlandı.Türkiye, Sözleşme’yi imzaya açıldığı 11 Mayıs 2011 tarihinde imzalamış,14 Mart 2012 tarihinde ise onaylamıştı. Her ne kadar güzel ülkemizde şu anda Korku İmparatorluğu kurulmuş olsa da, her alanda hukuk aleni bir şekilde çiğneniyor olsa da,Anayasal Haklar her anlamda ayaklar altına alınıyor ise de TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR. Tek adamlıkla, Dikta İle Yönetilebilecek bir ülke hiç değildir. İstanbul Sözleşmesi’nin 80. Maddesi;Avrupa Konseyi Genel Sekreterliği’ne yapacağı bildirimle Sözleşme’nin feshedilebileceğini belirtir.
HALKIN İKTİDARINDA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GERİ GELECEK

reklam


Kural olarak,bir uluslararası sözleşme nasıl yürürlüğe girdiyse aynı usulle feshedilir.İstanbul Sözleşmesi TBMM onayıyla yürürlüğe girmiştir.Dolayısıyla aynı iradeyle,yani TBMM onayıyla sözleşmeden çıkılabilir.Cumhurbaşkanı ‘Ben bu sözleşmeden çıkıyorum, oldu’ diyemez. Sözleşmeden çıkmak Kararnameyle de yapılamaz. İktidar Yanlıları; Anayasa değişikliğiyle uluslararası sözleşmelerden Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle çıkılabilir diyerek yapılan açık hukuk katliamını meşrulaştırmaya çalışıyorlar.Bu açıklama hukuka aykırı bir açıklamadır. Çünkü; Anayasa m.104 gereği; TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER CUMHURBAŞKANI KARARNAMESİ İLE DÜZENLENEMEZ. Anayasa Mahkemesi, Anayasayı uygulamalı ve bu kararnameyi mutlaka iptal etmelidir. TBMM’nin açık iradesini yok sayan ve İstanbul Sözleşmesi’ni hukuksuzca fesheden bu mantığın Türkçesi: ‘Kadınlar ikinci sınıf vatandaş olmaya devam etsin ve hatta öldürülsün.’ Demektir. Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun da isabetli bir şekilde dediği gibi; ‘İKTİDARDAKİ ZORBAYA KADINLAR DERSİNİ VERECEK. HALKIN İKTİDARINDA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GERİ GELECEK.’ Saygılarımla” ifadelerini kullandı.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.