4.ANTAKYA – YALOVA KARDEŞ KENTLER BULUŞMASI HATAY TABİPLER ODASINDA YAPILDI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 20:35

4.ANTAKYA – YALOVA KARDEŞ KENTLER BULUŞMASI HATAY TABİPLER ODASINDA YAPILDI

reklam
4.ANTAKYA – YALOVA KARDEŞ KENTLER BULUŞMASI HATAY TABİPLER ODASINDA YAPILDI
Son Güncelleme :

10 Temmuz 2017 - 17:49

204 views

4. Antakya-Yalova Kardeş Kentler Buluşması ve Kardeş Öyküler Seçkisi tanıtım kokteyli Hatay Tabip Odası’nda gerçekleştirildi. Aalen Antakya Kültür Derneği Başkanı Mehmet Karasu ve Yalovalı şair-yazar Nuri Taner’in öncülüğünde derlenen “Kardeş Öyküler” kitabının tanıtım kokteyli, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta yitirdiğimiz aydın ve sanatçıların anılmasıyla başladı.

2016 yılında Antakya ve Yalova iki kardeş kent olarak yazın çalışmalarına başladı. Atatürk’ün Yalova için “Yalova benim kentimdir” sözü ile Hatay için kullandığı “Hatay benim şahsi meselemdir” sözünün izini süren, iki kentin aydınlık yüzleri olarak takdim edilen ve iki kentin hafıza deposu olarak katılımcılara tanıtılan Mehmet Karasu ve Nuri Taner konuşmalarını yapmak üzere sahneye çağrıldılar.

HEDEF KÖPRÜYÜ SAMSUN’A TAŞIMAK

Nuri Taner konuşmasına Mehmet Karasu ile tanışmalarının Yalova ve Hatay’ın kardeşlik köprüsünün kurulmasını sağladığını ifade ederek başladı. Taner konuşmasında “Mehmet Bey’le dostluğumuz ilerleyince iki kentin benzerliğini edebiyatla tamamlamak istedik. Bugün sevinçle ve heyecanla 4. etkinliğimizi yapıyoruz. İleride bizim işlevimizi belediyeler, üniversiteler devralcaklar. Daha bilimsel ve daha kapsamlı etkinlikler yapacaklar. Biz başlangıç olarak bir kitap hazırladık. Daha önce Antakya ve Yalova’lı şairler olarak toplanmış ve bir araya gelmiştik. Bugün ise kardeş öyküler kitabı yazıldı. Bu birlikteliği genişletmek istiyoruz. Kocaeli’nde aramıza katıldı. Hedefimiz Kurtuluş Savaşı’nın başladığı yer olan Samsun’la da bir kardeşlik köprüsü kurabilmek. Orada bizi destekleyen edebiyatçılar ve akademisyenler var. Ekim ayında Antakya, Yalova, Kocaeli ve Samsun kentlerinin yer aldığı bir kardeş kentler etkinliği yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI

Antakya’da edebiyatın önde gelen isimlerinden biri olan Mehmet Karasu, tanıtım kokteyline teşrif eden herkese teşekkür ederek kitapla ilgili bilgiler verdi.

Karasu, “10 öykü Antakya’dan 10 öykü Yalova’dan” diyerek Kardeş Öyküler kitabının tanıtımını gerçekleştirdi. Karasu etkinliğe desteklerinden dolayı Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne, Defne Belediyesi’ne ve Hatay Tabip Odası’na teşekkürlerini iletti. Hatay Tabip Odası Başkanı Cengiz Haksöz ise Türkiye’de eşi benzeri olmayan Hatay Tabip Odası’nda böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın onur verici olduğunu kaydederek büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Kardeş Öyküler Seçkisi Tanıtım Kokteyli’ne Yalova’dan, şair-öykücü Orhan Kocadağ, şair Erkan Kurt, yazar-öykücü/romancı Hasan Kıyafet ve yazar eşi Leyla Kıyafet, şairler Hannan Öngü, Necla Bektaş ve Fuat Özgen’in yanı sıra çok sayıda Antakyalı edebiyatçı ile CHP Defne İlçe Örgütü Yönetim Kurulu Üyeleri katılım gösterdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.