15 TEMMUZ’U ASLA UNUTMAYACAĞIZ , UNUTTURMAYACAĞIZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 07:48

15 TEMMUZ’U ASLA UNUTMAYACAĞIZ , UNUTTURMAYACAĞIZ

reklam
15 TEMMUZ’U ASLA UNUTMAYACAĞIZ , UNUTTURMAYACAĞIZ
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2017 - 12:10

139 views

Antakya Ticaret Borsası(ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, yönetim kurulu üyeleri ile beraber darbe girişiminin yıldönümünde yaptığı basın açıklamasında, 15 Temmuz’u asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

Açıklamasında, Türkiye’nin sivil toplumunu temsil eden; Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı olan; TÜRK-İŞ, TESK, MEMUR-SEN, HAK-İŞ, TZOB, TİSK, Türkiye KAMU-SEN ve TOBB olarak burada olduklarını söyleyen Kuseyri, “Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz’un yıldönümüne giriyoruz. İki hafta boyunca, farklı etkinliklerle, hazırladığımız afişlerle ülkemizin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı terör örgütü, “devleti” ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak, Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah’a şükürler olsun Milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu.” dedi.

15 Temmuz 2016 günü başta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazıldığını söyleyen ATB Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, “Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. 15 Temmuz’da Türkiye en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir” dedi.

Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdiğimizin altını çizen Kuseyri “Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir. “Türkiye Cumhuriyeti devletini Milletin iradesi dışındaki hiçbir güç yönetemez.” Bu, dünyaya örnek olacak bir tavırdır.Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit edildi. 2301 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz.” dedi.

YENİ BİR ATILIM SÜRECİNİ BAŞLATMAMIZ GEREKİYOR

15 Temmuz sonrası toparlanma sürecinin tamamlandığını, yeni bir atılım sürecinin başlatılması gerektiğini söyleyen Kuseyri, “Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da arttırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek daha ileriye taşımalıyız. Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde, yeni bir reform süreci başlatmalıyız.” dedi.

YURTDIŞINDAKİ VATANDAŞLARIMIZA SESLENİYORUZ…

Basın açıklamasında Yurtdışındaki vatandaşlara da seslenen Kuseyri; “Buradan yurt dışındaki dostlarımıza da sesleniyoruz. Aldığı yaraları saran milletimiz, bu büyük demokrasi sınavının birinci yılında bütün dostlarını yanında görmeyi arzulamaktadır.

Dostlarımızı iftira kampanyalarına değil, gerçeklere kulak vermeye, buna göre tavır almaya davet ediyoruz.  FETÖ ile mücadelede dost ve müttefik devletlerin de ciddi desteklerini bekliyoruz.” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.