15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:19

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

reklam
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2017 - 11:16

191 views

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehitlikler ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.
Reyhanlı ilçesinde bulunan Bayır ve Asri mezarlıktaki şehitliklerde yapılan anma töreninde İmamlar tarafından okunan Kuran’ı Kerim’in ardından ilçe Müftüsü Murat Akçay dua etti. Anma törenine Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, 11 Mayıs Şehitler Derneği üyeleri, dair müdürleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit mezarları ziyaret edilerek kabirleri başında dualar edildikten sonra, Atike Hanım Camii’nde Şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim ve hatim duası yapıldı. Ardından şehitlerimiz için vatandaşlarımıza yemek ikram edildi.

Ayrıca Belediye Hizmet Binası önünde kurulan 15 Temmuz Anı Defteri Standına geçilerek, 15 Temmuz Şehitleri anısına anı defteri imzalandı. Reyhanlı Kaymakam Tuncay Dursun, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak ve Emniyet Müdürü Nadir Örten’in anı defterini imzalamasından sonra vatandaşlar duygularını yazarak anı defterini imzaladı. Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun, anı defterinin Pazar gününe kadar çadırda duracağını söyledi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi Vatandaşlara şunları söyledi: “Kurduğumuz çadırda 15 Temmuz Şehitlerimizin anısına sizlerde tarihe notlar düşebilirsiniz. 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili hatıralarınızı yazabilir, duygu ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Standımıza tüm halkımızı bekliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.