10 MAYIS DÜNYA HAREKET GÜNÜ DOLAYISIYLA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 23:02

10 MAYIS DÜNYA HAREKET GÜNÜ DOLAYISIYLA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

reklam
10 MAYIS DÜNYA HAREKET GÜNÜ DOLAYISIYLA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ
Son Güncelleme :

10 Mayıs 2019 - 16:03

177 views

10 MAYIS DÜNYA HAREKET GÜNÜ DOLAYISIYLA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

10 Mayıs  “Dünya Hareket Günü” dolayısıyla Halk Sağlığı Başkanlığı ve Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi tarafından Antakya Atatürk Parkında yürüyüş düzenlendi.

Etkinliğe; Hatay İl Sağlık Müdürü V. Dr.Ümit Mutlu TİRYAKİ, İl sağlık yöneticileri, sağlık personelleri, Hatay il Gençlik Merkezi personelleri ve öğrencileri, Diyabet Vakfı Hatay Şubesi, Okullar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile vatandaşlar katılım gösterdi.

İl Sağlık Müdürü V. Dr. Ümit Mutlu TİRYAKİ yaptığı konuşmada ;

10 Mayıs Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde (okul, ev, işyeri) toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için “Sağlık için Hareket Et Günü” olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Günü  her yıl 81 ilimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Fiziksel aktivitenin ruhsal ve bedensel sağlık açısından önemli olduğunu, kronik hastalıklarda risk faktörleri arasında hareketsizliğin yattığı, erişkinlerin haftada 150 dakikalık orta şiddette egzersiz yapmalarının sağlık açısından önemli olduğunu belirtti. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.